05.04.2010. / 20:24

Autor: Ana Smrečki

Blagdani u Remetincu: Damir Polančec u vrijeme posjeta zaobišao svetu misu

Nekadašnji drugi čovjek u Vladi Ive Sanadera nije čak ni tražio dozvolu za odlazak na misno slavlje. Za spomenutu propusnicu zatvorenici se moraju ranije predbilježiti, a osnovni kriterij za 'zeleno svijetlo' je poštivanje kućnih pravila

Nekadašnji potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec izbjegao je uskrsno misno slavlje u RemetincuNekadašnji potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec izbjegao je uskrsno misno slavlje u RemetincuNajpoznatiji zatvorenici Remetinca za najveći kršćanski blagdan blagovali su uobičajeni uskrsnu trpezu - kuhanu šunku, jaja, pečenku i kolač. Večernji list javlja da je blagdansko ozračje upotpunila sveta misa za sve vjernike, koju je u sportskoj dvorani u Remetincu za osamdesetak zatvorenika i zatvorenica predvodio župnik Tomislav Subotičanec. Tijekom mise, u Remetincu su velečasni Ivan Topolnjak i kapelan Branimir držali ispovijed za one najhrabrije.

Za odlazak na misu potrebna dozvola

Među njima nije bio najpoznatiji 'stanovnik' zatvora, bivši potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec. Večernji list piše kako nekadašnji drugi čovjek u Vladi Ive Sanadera nije čak ni tražio dozvolu za odlazak na misno slavlje. Za spomenutu propusnicu zatvorenici se moraju ranije predbilježiti, a osnovni kriterij za 'zeleno svijetlo' je poštivanje kućnih pravila. Osim toga, u zatvorskoj upravi pojašnjavaju kako se mora voditi računa o broju zatvorenika, budući da je broj sjedala u dvorani limitiran.

Na uskrsnom misnom slavlju nisu bila ni brojna druga javnosti poznata lica, od Mladena Šlogara, umirovljenog generala Vladimira Zagorca do bivšeg direktora Poštanske banke Josipa Protege. Svakako treba reći da su u isto vrijeme u zatvoru predviđeni posjeti, koji su se na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak odvijali prema blagdanskom rasporedu. Stoga, nije ni čudo što su brojni zatvorenici, umjesto u Crkvi vrijeme odlučili provesti sa svojim obiteljima.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 05.04.10. 22:15

Nije bio na misi?!?
Užas!!
Odmah odrapiti 25 godina.
Ukradi, prevari,opljačkaj, ubij... sve može.
Ali ne ići na misu... stvarno vijest za naslovnicu.


registracija
2/12/09

gromco, 05.04.10. 23:24

no a da nije v čuzi onda bi se sto posto negdi vnekakvoj crqvi naslikaval samo da bude vnovinama. kak su hadezejovci pobožni ljudi. pa nemres verovati kaq su blesavi. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika