06.04.2010. / 23:18

Autor: Ana Smrečki

Obamina radna večera u Pragu: Kosor uz važne državnike jedina žena za stolom

Premijerka Kosor će sjediti u društvu šest premijera i pet predsjednika i zanimljivo, bit će jedina žena na sastanku. Poziv našoj zemlji na sastanak u Prag veliki je vanjskopolitički uspjeh Vlade, ocjenjuju u Banskim dvorima

Hrvatska premijerka Kosor u Pragu će na radnoj večeri s američkim predsjednikom Obamom lobirati za ulazak BiH u NATO savezHrvatska premijerka Kosor u Pragu će na radnoj večeri s američkim predsjednikom Obamom lobirati za ulazak BiH u NATO savezKako smo vas već izvijestili, premijerka Kosor sastat će se u četvrtak u Pragu s američkim predsjednikom Barackom Obamom. Uz našu premijerku, američki predsjednik će u radni posjet primiti još deset čelnika zemalja članica tzv. CE10. U tu skupinu spadaju Bugarska, Estonija, Letonija, Litva, Poljska, Slovačka, Slovenija, Mađarska, Rumunjska i Češka. Kako piše Večernji list predsjednik Obama ugostit će spomenute državnike u američkom veleposlanstvu u Pragu na radnoj večeri.

Večera u društvu šest premijera i pet predsjednika države

Premijerka Kosor će sjediti u društvu šest premijera i pet predsjednika i zanimljivo, bit će jedina žena na sastanku. Poziv našoj zemlji na sastanak u Prag veliki je vanjskopolitički uspjeh Vlade, ocjenjuju u Banskim dvorima. Osim toga, pozivnicu hrvatskoj premijerki tumači se i kao dokaz da je SAD prepoznao Lijepu našu kao partnera na prostoru JI Europe.

Upravo će stanje na prostorima JI Europe biti jedna od tema razgovora u Pragu. Hrvatska će se u tom kontekstu kod američkog predsjednika, a u sklopu Akcijskog plana založiti za ulazak Bosne i Hercegovine u NATO savez. Zanimljivo, Albanija koja je zajedno s Hrvatskom ušla u NATO savez na spomenuti sastanak nije ni pozvana. Na Akcijski plan za članstvo u NATO-u Bosne i Hercegovine u Banskim dvorima ne gledaju kao na nagradu, nego obveze koje bi ovisno o njihovom izvršenju definirao novi put te zemlje.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika