07.04.2010. / 14:27

Autor: Sandra Županić

Top stipendija za top studente 2010. predstavljena u Puli

Predstavnica Grada Pule, Vesna Sajić, rekla je da i grad stipendira najbolje studente, ali i zapošljava mlade ljude nakon završenog fakulteta kako bi stekli potrebno radno iskustvo

Sudionici okruglog stola "S faksa na posao ili burzu?" (Foto: T. Smoljanović)Sudionici okruglog stola "S faksa na posao ili burzu?" (Foto: T. Smoljanović)Na Sveučilištu Jurja Dobrile danas je održano predstavljanje akcije Top stipendija za top studente. Ovo je deveta godina održavanja ove akcije te se njezino predstavljanje odvija u vidu okruglog stola kojemu je tema "S faksa na posao ili burzu?". Stipendijski fond Top stipendije ove godine iznosi 1,2 milijuna kuna, a osigurali su ga Nacionalovi partneri ove akcije INA, Erste Card Club, Vipnet, Hrvatska poštanska banka, Turisthotel, Tankerska plovidba i Janaf.

U raspravi o zapošljavanju sudjelovale su i Top studentice Nada Poropat i Ivana Milošević koje su istaknule da im je ova stipendija velika nagrada za trud i rad te svestranost tijekom studiranja. Isto tako ove dvije studentice dio svog obrazovanja obavile su i na sveučilištima u inozemstvu na što su potrošile 40 000 kuna koliko iznosi Top stipendija.

Đeni Deklava Radaković, prorektorica Sveučilišta u Puli, istaknula je da sveučilište može pomoći zapošljavanju otvaranjem studijskih programa za zanimanja koja su deficitarna.

Predstavnica pulskog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ada Aničić istaknula je da je u evidenciji bilo 306 visoko obrazovanih ljudi do 29 godina koji u prosjeku na zaposlenje čekaju 6 mjeseci.

Predstavnica Grada Pule, Vesna Sajić, rekla je da i grad stipendira najbolje studente, ali i zapošljava mlade ljude nakon završenog fakulteta kako bi stekli potrebno radno iskustvo.

Top stipendiju prije devet godina pokrenuo je tjednik Nacional, a cilj je stipendijom koja iznosi ukupno 40.000 kuna nagraditi 30 ponajboljih studenata sa svih sveučilišta u Hrvatskoj. Do sada je u akciji Top stipendija za Top studente stipendirano ukupno 217 studenata iz cijele Hrvatske, a u što je uloženo više od 8 milijuna kuna. I ove će godine najbolji student, po izboru redakcije Nacionala, dobiti stipendiju koja će nositi naziv “Top stipendija Ivo Pukanić”, u čast pokojnom Ivi Pukaniću koji je bio jedan od idejnih začetnika cijelog projekta.

Sve informacije o Top stipendiji možete pronaći na www.topstipendija.net

Vezane vijesti

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

Obavještavamo vas da ove godine nećemo biti u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu akciju „Top stipendija za top studente“. Razlozi za takvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika