07.04.2010. / 22:40

Autor: Ana Smrečki

Karamarko obećao: Nema razloga da se Rakara do kraja dana ne pusti na slobodu

Rakar je uoči uhićenja novinarima izjavio da je šokiran objavom popisa branitelja, ali i prestravljen činjenicom da javnost misli kako je upravo on to učinio. Stoga poručuje da nije kriv te da je ono što mu se stavlja na teret, učinio netko drugi

Ministar Karamarko obećao da će Rakar nakon ispitivanja biti pušten na sloboduMinistar Karamarko obećao da će Rakar nakon ispitivanja biti pušten na sloboduMarko Rakar, nesuđeni savjetnik predsjednika Josipovića osumnjičen da je kao informatički stručnjak na internetu objavio Registar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata još nije pušten na slobodu. Ministar Tomislav Karamarko poručio večeras da bi Rakar trebao biti pušten kući do kraja današnjeg dana.

Rakar šokiran sumnjama da on stoji iza objave Registra

Rakar je uoči uhićenja novinarima izjavio da je šokiran objavom popisa branitelja, ali i prestravljen činjenicom da javnost misli kako je upravo on to učinio. Stoga poručuje da nije kriv te da je ono što mu se stavlja na teret, učinio netko drugi. Rakar je uhićen zbog odavanja službene tajne, ali i eventualnog sprečavanja utjecaja na svjedoke, kao i mogućeg uništavanja dokaza. Nije nebitno spomenuti i da je Rakar odbio poligrafsko testiranje te je zatražio svog odvjetnika.

Reakcije na objavu registra i dalje ne jenjavaju. Naš državni vrh po tom je pitanju podijeljen. Premijerka Kosor oštro se protivi objavi Registra, dok predsjednik Josipović poziva Vladu i Sabor da predlože i usvoje zakone koji će omogućiti objavu Registra.

Potpora šačice građana u Heinzlovoj

Dodajmo još da se šačica novinara i građana u večernjim satima u znak potpore Marku Rakaru otišla prijaviti u Heinzlovu uz izjavu 'Ja sam objavio Registar'. Nakon što su neki od njih legitimirani i ispitani, oni su, za razliku od Rakara kojemu su došli dati podršku, ubrzo pušteni kući.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 08.04.10. 09:28

policijska drzava pod patronatom hadezejovsih zakona, pravilnika, uredbi, itd,. hadezejovce na goli otok. nek si tam stvore vecinu u skupstini golog otoka i neq si tam donose glupe, nelogicne, blesave zakone itd.. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika