07.04.2010. / 23:25

Autor: Ana Smrečki

Marko Rakar nakon ispitivanja te pretresa ureda i stana ipak pušten na slobodu

Moguće je i da netko namješta Rakaru, budući da je onaj tko je postavljao Registar branitelja mogao iskopirati sporan kod koji ga se zlonamjerno može povezati s objavom podataka o točnom broju branitelja. On stoga smatra da mu netko namješta, što je potvrdio za nekoliko medija uoči uhićenja

Rakar je sam otišao na obavijesni razgovor u policiju, nakon što je u medijima pročitao da ga se povezuje s objavom Registra braniteljaRakar je sam otišao na obavijesni razgovor u policiju, nakon što je u medijima pročitao da ga se povezuje s objavom Registra braniteljaMarko Rakar pušten je u srijedu navečer na slobodu. Nakon ispitivanja u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, Marko Rakar se u kasnim večernjim satima s policijom uputio u svoj ured u Stenjevcu gdje su službenici izvršili pretres prostorija te mu je oduzeto računalo i neke osobne stvari. Istovremeno, pretres se izvršio i u njegovom stanu u Novoj Vesi u Zagrebu. Nakon toga se u policijskom vozilu ponovno uputio u Heinzlovu, a tamo ga je čekao njegov branitelj te je pušten kući. U međuvremenu, mediji analiziraju što to točno povezuje Marka Rakara s anonimnom stranicom www.registarbranitelja.com.

Rakara odao identifikacijski kod?

Jutarnji list pritom piše da nesuđenog Josipovićevog savjetnika sa spomenutim portalom povezuje oznaka 'UA-263460'. Radi se o identifikacijskom kodu za Google Analytics, najrašireniji alat za mjerenje posjećenosti stranice. Na taj način vlasnici internetskih stranica prate posjećenost svojih stranica. Identifikacijski kod koji se dovodi u vezu s Rakarom isti je kao i kod ostalih Rakarovih stranica.

Nema službene reakcije predsjednika Josipovića

No, moguće je da netko namješta Rakaru, budući da je onaj tko je postavljao Registar branitelja mogao iskopirati sporan kod koji ga se zlonamjerno može povezati s objavom podataka o točnom broju branitelja. On stoga smatra da mu netko namješta, što je potvrdio za nekoliko medija uoči uhićenja. Rakar je podsjetimo, sam otišao na obavijesni razgovor u policiju, nakon što je u medijima pročitao da ga se povezuje s objavom Registra branitelja.

Dodajmo još kako još nema službene reakcije na uhićenje Marka Rakara iz Ureda predsjednika, budući da se u kontekstu nesuđenog savjetnika na Pantovčaku često veže uz ime predsjednika Josipovića.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 08.04.10. 09:25

nebi se cudil da prilikom pretresa i vjestacenja njegovih pc-a slucajno pronadju kokain, pornografiju sa maloljetnicima,.. ova drzava je svasta sklona podmetnuti samo da nisu krivi oni u hadezeju...bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika