08.04.2010. / 21:14

Autor: Ana Smrečki

Tajni ugovor: Kutle u svojim rukama preko Fima grupe drži dionice Podravke

Dokazuje to tajni dioničarski ugovor koji je Kutle potpisao 15. prosinca 2008., a u kojem stoji da je on prvi čovjek varaždinske Fima Grupe, koje drže dionice Podravke koje su na Malti. Tajni ugovor Kutle je sklopio sa suvlasnikom Fime Dubravkom Žgancem iz Varaždina

Miroslav Kutle potpisao je 15. prosinca 2008. ugovor u kojem stoji da je on prvi čovjek varaždinske Fima GrupeMiroslav Kutle potpisao je 15. prosinca 2008. ugovor u kojem stoji da je on prvi čovjek varaždinske Fima GrupeIako se činilo da slučaj Podravka završava na uhićenju Damira Polančeca, nekadašnjeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva u Vladi bivšeg premijera Ive Sanadera, klupo se, čini se, tek počelo odmotavati. Naime, kako ekskluzivno doznaje Večernji list Miroslav Kutle tajni je vlasnik dionica Podravke koje se nalaze na Malti, a koje su zbog poznatih korupcijskih malverzacija menadžera te koprivničke kompanije pod povećalom DORH-a i USKOK-a.

Kutle određuje 'pravila igre'

Dokazuje to tajni dioničarski ugovor koji je Kutle potpisao 15. prosinca 2008., a u kojem stoji da je on prvi čovjek varaždinske Fima Grupe, koje drže dionice Podravke koje su na Malti. Tajni ugovor Kutle je sklopio sa suvlasnikom Fime Dubravkom Žgancem iz Varaždina, što znači da spomenuti dvojac drži većinski paket Fiminih dionica, odnosno da upravo njihova zadnja kada je u pitanju poslovanje te kompanije. Ipak, Kutle je prema spomenutom ugovoru glavni i odgovorni te samostalno donosi sve relevantne odluke.

Kutle i Žganec većinski vlasnici dionica Fima grupe

Kutle je sto postotni vlasnik u društvima Eptimas AG iz Švicarske te Febas Establishment iz Lichtensteina, koja drže 1680 Fiminih dionica. Kao privatna osoba vlasnik je dodatnih 210 Fiminih dionica, što iznosi pet posto temeljnog kapitala Fima gripa, a koje za njega drži Milan Horvat. Pritom je vidljivo da je Žganec pak vlasnik 306 redovnih dionica Fime, što zapravo iznosi 7,29 posto temeljnog kapitala.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 08.04.10. 21:47

Kutle mi te volimo!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 08.04.10. 23:34

Nikako da se odlučim jel bilo ogavnije kad su Srbende vodili glavnu riječ u Jugi ili sada ovakvi kriminalci kojima se odrješene ruke da nastave krasti i dalje gdje su stali.sad i razumijem zašto su Tuđman i Šušak umrli od raka,kad su ovakve skupljali oko sebe.


registracija
31/1/10

STTony, 09.04.10. 01:34

Zbog čega Kutle nije dosad postao predsjednik Hrvatske Gospodarske Komore?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika