09.04.2010. / 21:08

Autor: Ana Smrečki

Kosor potpalio trzavice unutar koalicije: Predlaže privatizaciju Podravke

Kosor poručuje kako je HSS na čelu s Josipom Friščićem sjedio u Vladi kada su se prodavala strateška poduzeća, poput INA-e i Plive. Friščić pak odgovara da će se i dalje boriti protiv onih koji bi Podravku htjeli za 'male peneze'

Premijerka Jadranka Kosor i šef HSLS-a Darinko Kosor
Premijerka Jadranka Kosor i šef HSLS-a Darinko Kosor Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ponovno je negativno raspoložen prema premijerki Jadranki Kosor. Nakon zatišja, opet 'napada', a ovoga puta je na repertoaru naša najveća prehrambena kompanija Podravka. Kosor naime predlaže privatizaciju te koprivničke tvrtke, poručujući da država treba prodati svojih 26 posto dionica u toj kompaniji.

Privatizacija strateški nevažnih poduzeća

Jutarnji list piše kako je HSLS-ov čelnik prije mjesec dana u Banske dvore poslao paket gospodarskih mjera, među kojima je i ona o privatizaciji svih poduzeća u kojem država ima manjinski udio, a koje nisu od strateškog interesa. Pritom poručuje da je Podravka važna, ali ne strateški važna, napominjući da je primjerice INA tvrtka od iznimnog značaja.

Borba protiv onih koji bi Podravku za 'male peneze'

O HSLS-ovom prijedlogu vladajuća koalicija još nije raspravljala, a iz Banskih dvora poručuju kako se svi prijedlozi razmatraju. HSS je po tom pitanju jasan, poručujući da država ne prodaje svoj udio u Podravci, što je otvorilo nove trzavice unutar koalicije. Kosor, naime poručuje kako je HSS na čelu s Josipom Friščićem sjedio u Vladi kada su se prodavala strateška poduzeća, poput INA-e i Plive. Friščić pak odgovara da će se i dalje boriti protiv onih koji bi Podravku htjeli za 'male peneze'.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 10.04.10. 09:04

eh da podravka nije u vecinskom vlasnistvu kradezejove vlade nebi niti bajić imal posla s rumenkom. da je podravka u privatnom vecinskom vlasnistvu bilo bi sve ok. bravo za rumenka, a mafijskom kradezeju prst dole. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika