11.04.2010. / 21:45

Autor: Ana Smrečki

Nakon Opatije u utorak u Mostaru novi sastanak predsjednika Josipovića i Tadića

Tadić poručuje da Srbija i Hrvatska namjeravaju pronaći rješenje koje bi omogućilo izvansudsku nagodbu u slučaju tužbe za genocid protiv Srbije, ali i protutužbe pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu

Josipović i Tadić održali su prvi neformalni sastanak u OpatijiJosipović i Tadić održali su prvi neformalni sastanak u OpatijiNa pomolu je novi sastanak našeg predsjednika Ive Josipovća i srpskog kolege Borisa Tadića. Naime, Večernji list piše kako je na red, nakon Opatije došao Mostar.

Srpski će predsjednik u utorak tamo otvoriti Sajam gospodarstva, što je prigoda za još jedan sastanak dvojice političara. Iako službene potvrde još uvijek nema, Josipovićev dolazak u BiH navodno je već najavljen.

Izvansudska nagodba za tužbu i protutužbu za genocid

U međuvremenu, Tadić poručuje da Srbija i Hrvatska namjeravaju pronaći rješenje koje bi omogućilo izvansudsku nagodbu u slučaju tužbe za genocid protiv Srbije, ali i protutužbe pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. Tadić podsjeća da je s Josipovićem o toj temi razgovarao tijekom posljednjeg susreta, poručujući da se traga za modalitetom kojim se ne bi porekao pravni postupak protiv zločinaca, sve u cilj zaštite prava stradalih žrtava.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika