12.04.2010. / 11:04

Autor: Nacionalova redakcija

Osveta 'skinsa': Ugledni ruski sudac ubijen u središtu Moskve

Radio je i na slučaju časnika Savezne službe za kontrolu narkotika Aleksandra Buljbova, koji je optužen za pronevjeru 3,2 milijuna američkih dolara i pušten uz jamčevinu u studenome prošle godine nakon 25 mjeseci u pritvoru

Ugledni ruski sudac Edvard Čuvašov, poznat po vođenju procesa protiv pripadnika ruskih skinheada, ubijen je jutros u središtu Moskve, objavila je ruska agencija RIA Novosti.

"Nepoznata osoba ubila je Čuvašova na ulazu u stambenu zgradu i pobjegla", rekao je jedan policijski izvor dodajući da je u toj zgradi sudac živio.

Čuvašov je je zadobio više prostrijelnih rana glave i prsa i preminuo je na licu mjesta.

Istražitelji smatraju da je jedan od mogućih motiva ubojstva profesionalna djelatnost Čuvašova.

"Razmatraju se različite verzije, a glavna je povezana s profesionalnom djelatnošću suca", navodi policija.

Čuvašov je u veljači ove godine osudio devetoricu članova ultranacionalističke skupine "Bijeli vukovi" na zatvorske kazne u trajanju do 23 godine zbog ubojstava motiviranih rasizmom.

Radio je i na slučaju časnika Savezne službe za kontrolu narkotika Aleksandra Buljbova, koji je optužen za pronevjeru 3,2 milijuna američkih dolara i pušten uz jamčevinu u studenome prošle godine nakon 25 mjeseci u pritvoru.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika