14.04.2010. / 16:02

Autor: Sandra Županić

Top stipendija za top studente predstavljena i u Splitu

Na predstavljanju u Splitu razvila se vrlo žustra rasprava u kojoj je sudjelovalo šest dobitnika Top stipendije koji su istaknuli da im je ova stipendija velika nagrada za trud i rad te dokaz izvrsnosti koja bi se trebala cijeniti i pri zapošljavanju

Top studenti na predstavljanju u Splitu (Foto: Igor Šoban)Top studenti na predstavljanju u Splitu (Foto: Igor Šoban)Danas je na Ekonomskom fakultetu u Splitu održano predstavljanje akcije Top stipendija za top studente.
Radi se o akciji stipendiranja koju je prije 9 godina pokrenuo tjednik Nacional, i kroz koju je do danas stipendirano 217 studenata iz cijele Hrvatske.

Ove godine su partneri akcije INA, Erste Card Club, Janaf, Hrvatska poštanska banka i Vipnet osigurali stipendijski fond od 1,2 milijuna kuna, a stipendiju će dobiti 30 najboljih studenta.

Predstavljanja se odvijaju u vidu okruglog stola s temom "S faksa na burzu ili posao?".

Na predstavljanju u Splitu razvila se vrlo žustra rasprava u kojoj je sudjelovalo šest dobitnika Top stipendije koji su istaknuli da im je ova stipendija velika nagrada za trud i rad te dokaz izvrsnosti koja bi se trebala cijeniti i pri zapošljavanju. Jedan od glavnih problema pri zapošljavanju mladih je nedostatak iskustva.

Predstavnice INA-e i Erste Card Cluba, Marina Grabar i Nikolina Škoc, istaknule su da njihove kompanije promiču odličnost te imaju mehanizme uvođenja mladih, obrazovanih ljudi u kompaniju.

Ekonomski faklultet predstavljala Branka Ramljak, a splitsko sveučilište Roko Andričević te oboje smatraju da obrazovne ustanove trebaju bolje pripremiti studente za izlazak na tržište rada. O problemima zapošljavanja na splitskom području govorio je Renato Jerončić.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika