22.04.2010. / 13:28

Autor: Nacionalova redakcija

HT pokrenuo prvi on-line dućan aplikacija u Hrvatskoj

Predstavljen je prvi domaći on-line centar za mobilne aplikacije, a otvoren je i natječaj za najbolju mobilnu aplikaciju pod nazivom Budi kreativan.

Aplicentar je prvi takav servis u HrvatskojAplicentar je prvi takav servis u HrvatskojNajjači domaći telekomunikacijski operater HT predstavio je prvi domaći centar za mobilne aplikacije pod nazivom Aplicentar, donosi business.hr.

Osim lakše dostupnosti aplikacijama, predstavljen je i natječaj za najbolju mobilnu aplikaciju pod nazivom Budi kreativan s ukupnim fondom nagrada od 182.000 kuna, naglasio je Ivan Skender, direktor odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike.

S pojavom nove generacije pametnih telefona kao što su iPhone, BlackBerry i mnogi drugi porasla je i popularnost mobilnih aplikacija. Javila se potreba za novim, lakšim načinom pronalaska i instalacije on-line aplikacija pomoću specijaliziranih "dućana" za aplikacije, koje danas podržavaju sve mobilne platforme.

Istodobno je pokrenut i natječaj za izradu najbolje mobilne aplikacije pod nazivom Budi kreativan.

Natječaj je podijeljen u tri kategorije. U kategoriji Prototip aplikacije developeri će morati poslati gotove, funkcionalne aplikacije, a nagrada za prvo mjesto iznosi 98.000 kuna. Ostale dvije kategorije, Koncept aplikacije i Pogled u budućnost, zanimljive su po tome što nije potrebno poslati gotovu aplikaciju već samo razrađeni koncept aplikacije.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika