23.04.2010. / 10:50

Autor: Renato Baretić

Na grbači invalida: Mrš svi u kolica, bando licemjerna!

Ljubazno molim da mi netko dojavi registracije službenih vozila premijerke, te ministara prometa, financija i zdravstva. Da ne pljujemo po krivim kvakama i šoferšajbama, a da ipak pošaljemo kakvu-takvu poruku bešćutnim bilmezima

Imam prijatelja kojemu je ispod balkona pješačka staza što završava nakošenjem za invalide. Ta je rampa ovdje nastala sasvim slučajno, nakon što je neki lokalni horvatinčić odlučio na javnome dobru probiti bespravni prilaz svojem novoizgrađenom stambeno-poslovnom kompleksu. Susjedstvo se pobunilo i na kraju je u Gradu pronađen kompromis (to su bila još ta vremena kad je za kompromise bilo mogućnosti, male ali ipak) pa je bivši slijepi puteljak ipak ostao otvoren prema raskrižju, ali i dalje rezerviran samo za pješake. Štoviše, kao izraz beskrajne blagonaklonosti, skrbi, sućuti i političke korektnosti tadašnjih gradskih otaca, taj je spoj staze i dvosmjerne ulice (također bespravno probijene) oplemenjen i tom nakošenom rampom za invalide - prekratkom i prestrmom, valjda zato da se kolica što lakše strmendeknu pred automobile bezglavih vozača...

Nekoliko koraka kroz blato

Ne bojte se, ništa se strašno na tom idiotskom raskrižju još nije dogodilo, jednostavno stoga što je i s gornje i s donje strane te rampe uvijek parkiran neki automobil, pa se invalidi u kolicima, ni da to požele, ne mogu dovesti u pogibelj. Stradavaju jedino zdravi, odnosno njihove cipele - staza je, naime, toliko uska da za obilaženje auta treba napraviti nekoliko koraka kroz blato ili prašinu, kako koji dan.

Forsiranje žlijezda slinovnica

Kaže mi moj prika da, kad god prođe pored tih automobila (parkiranih em na pješačkoj stazi, em na invalidskoj rampi, em pod njegovim prozorom, em - da veselje bude veće - u zgradi s dućanom ortopedskih pomagala!) pljune na kvaku vozačkih vrata. Isprva je, veli, pljuvao na vjetrobrane, da se vidi, ali onda je shvatio da je to lako isperivo i izbrisivo i, zapravo, nimalo nelagodno majmunu koji je tu parkirao. Zato se prekvalificirao za na kvake: snimi stanje s balkona, čvrsto zatvori usta i forsira žlijezde slinovnice na pojačano lučenje dok ne zaveže cipele, spusti se pred zgradu i, tobože nehajno šetkajući, priđe autu s lijeve strane pa hračne svoj bijes i protest tamo gdje će se doskora naći prsti kojima će već na prvom sljedećem semaforu vlasnik auta vjerojatno kopati nos i mljackati kuglice. "Jebeš mi sve, bude mi koji put žaj šta neman HIV!", rekao mi je na kraju priznanja o svojem građanskom neposluhu. "Možda se ipak može prenit slinon, ako je se uzme kroz nos"...

Porez na neimanje nogu za spas škverova

U prijateljevo i svoje ime, nakon što sam pročitao vijest da vlada kani spašavati državu time što će invalidima, čak i stopostotnima, ukinuti pravo na besplatno prometovanje autocestama, ljubazno molim da mi netko dojavi registracije službenih vozila premijerke, te ministara prometa, financija i zdravstva. Da ne pljujemo po krivim kvakama i šoferšajbama, a da ipak pošaljemo kakvu-takvu poruku bešćutnim bilmezima koji vjerojatno već pišu nacrt zakona kojim bi se, ne znam, brodogradilišta mogla spasiti jedino uvođenjem poreza na neimanje nogu, a poljoprivreda visokom trošarinom na neograničeno korištenje multiple skleroze...

Mrš svi u kolica, bando licemjerna!

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 23.04.10. 15:44

Dobar članak... ali mediji trebaju ići puno, puno dalje i konkretnije napadati ovu prokletu HDZ-ovsku BANDU u Vladi i u saboru.

A bilo bi najbolje da mediji - koji itekako imaju tu mogućnost - organiziraju prosvjede ljudi, a ako i to ne pomogne da se ta GAMAD makne iz fotelja... onda treba organizirtati NASILNO izbacivanje i smještanje u zatvore.


registracija
27/12/06

Skipp, 23.04.10. 21:14

Slažem se 100%.


registracija
16/11/09

simo, 23.04.10. 21:45

CH2710 ili možda bolje SCH (shizofrenija) primjerenija dijagnoza gore navedenom autoru.
Stvarno je žalosno da još imamo onih koji nisu shvatili da današnji mediji nisu u službi građana i pružanju pravovaljane i istinite informacije,već služe niskim političkim interesima, krupnom kapitalu i kriminalnim skupinama.Ovaj govor mržnje:BANDA,GAMAD,zagovaranje nasilnog ponašanja i sl,vraća nas u sramotno vrijeme komunizma za koje smo se nadali da je iza nas.To je ono vrijeme koje je pod maskom antifašizma počinilo fašističke zločine kao i masovne likvidacije nevinih ljudi u ime propale i sulude ideologije.Zato navedena Anamneza (povijest bolesti) i opravdava gore ispisani sadržaj tekstova! Probajte shvatiti da danas živimo u modernom demokratskom društvu gdje većina građana bira svoju vlast,bez obzira kakva ona bila.Veliki snovi o revoluciji ostali su daleko iza nas i u mračnim kutevima pojedinih praznih glava.


registracija
16/11/09

simo, 23.04.10. 22:06

E,da funkcioniranje medija također jasno ilustrira kriminalom opleteni pokojni fotograf Ivo Pukanić.To je apsolutno razvidno iz objavljenih transkripata kao i iz raznih mafijaških pokroviteljstava, tu naravno mislim na Hrvija Petrača.Nebi trebalo zaboraviti još neke od dokaze poput objavljenih pisama gospođe Mirjane Pukanić,koje je nažalost taj hrabri potez platila pritvaranjem u psihijatrisku ustanovu.A kroz ta pisma jasno je raskrinkala kriminalnu piramidu koja je tada sezala i do samog predsjednika republike Stjepana Mesića.


registracija
26/1/08

Rampa, 23.04.10. 22:20

CH270, ako si se sad zabrinuo, nemaš potrebe.

Simo ti je 24 sata na braniku HDZ, a protiv svega što ne nosi njihovu oznaku!

Inače je simo jedno "krasno hrvatsko" ime!


registracija
16/11/09

simo, 24.04.10. 11:46

Meni je puno draže da sam tebe zabrinuo,Rampa!
Rampa, ja pišem apsolutne i notorne činjenice,a to što ih ti nisi u stanju razabrati i prihvatiti i što si se stavijo na obranu lijevice i Stjepana Mesića,to je bogami tvoj gadni problem.Još jednom žalim sve one koji su iz bilo kojih razloga,ideoloških i inih,prisiljeni braniti i promovirati nebranjivo.
Rampa,ne propuštaš moje tekstove,i još ti se podkradaju male greškice,to je nedopustivo za jednog mog fana,nisam ti ja ljubitelj HDZ-a,ja sam protivnik vašeg zadrtog načina razmišljanja.HDZ sam poštivao u vrijeme kada je vodio Ivo Sanader!
Nemoj me prozivati za moje ime,jer vračaš nas u vrijeme 90-ih gada su mnogi mijenjali svoja imena da bih se svidjeli takovima poput tebe,zar nije to tužno?Prati me i dalje,puno pozdrava od tvog Sime!

BEOGRAD 24.04.2010g


registracija
16/11/09

simo, 24.04.10. 11:53

Rampa, nemoj pojašnjavati CH02710 moje tekstove,nije taj gospodin glup,on je poput tebe samo izmanipuliran a to je velika razlika.Probaj,bar probaj razmisliti o tome!


registracija
26/1/08

Rampa, 25.04.10. 13:35

Simeune, ja sam 2 puta ranjavan u Domovinskom ratu, zamisli bezobrazluka, dozvolili i nama "ljevičarima2 da branimo zemlju!

Samo je problem, što vi "desničari" smatrate da je cijela HR išla u rat da bi obranjenu zemlju predali autokratama i diktatorima tipa Tudjmana, Sanadera, Šuška i ostalih naglo probudjenih domoljuba da bi je pljačkali i uništavali?

Neće biti tako!!

Nitko se nije borio ni za kojeg Predjsednika, niti bi zemlja propala da nije bilo baš tog Predsjednika!

Bez obzira tko bio u tom momentu Predsjednik, zemlju smo branili mi, borci na liniji, a ne namrgodjeni diktator koji je bio u svadji sa cijelim Svijetom, ali jezato bio jako dobar sa svojim velikim prijateljem, još većim diktatorom Miloševićem!

Mesiću svi trebamo zahvaliti, da ništa drugo nije učinio, izveo je zemlju iz medjunarodne izolacije u koju nas je doveo tvoj ljubimac!

Čak su nas tada počeli zjednačavali sa Srbima!

Sad mi je jasno, ako nisi Srbin, onda si porijeklom iz Zap. Hercegovine, tamo svi daju djeci srpska imena, poput Gojko, Dušan, Božo, Milovan, Milivoje, Simo.

Neka, svakom na izbor!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 25.04.10. 17:50

Gospon Simo, pardon DRUG, tema uvaženog komentatora Renata Baretića je nehuman odnos prema invalidima u kolicima i bahatost bogatih. A Ti Simo sereš li sereš političke gluposti, hebe se Tebi za ljude koji kao nepokretni invalidi imaju tisuće problema a ova usrana Kosoričina vlast prvo je počela štednjom na najjadnijima. Simo, bit ću nehuman i zaželjet da se i Ti nađeš u invalidskim kolicima. Glupan si i tek onda bi shvatio jad tih ljudi.


registracija
16/11/09

simo, 26.04.10. 18:16

Rampa,te dosadne pripovjetke o domovinskom ratu zadrži za kasne sate ispred lokalne birtije i one koje to još može impresionirati,mene ne.Da si ranjen to ti i vjerujem,a znam i u koje mjesto.A što se ljevičarenja tiče,ni to ti baš neide,jer kad bi ti barem to išlo, nebi te previše brinulo porijeklo i tuđa krvna zrnca.Sve u svemu,ishitrena reakcija puna ksenofobije i mržnje prema nama iz West Herzegovina.RAMPA,POKAŽI NEŠTO VIŠE!


registracija
16/11/09

simo, 26.04.10. 18:42

Gospon vinogradar,nije primjereno svoje kolege invalide nazivati NAJJADNIJIMA.Nisam ti ja baš bešćutan kako me ti želiš prikazati,dovoljno je tih par napisanih redaka da osijetim sav čemer i nevolju hendikepiranih.Nego interesira me,kakove voćke sadiš u vinogradu,patuljaste ili normalne,mislim radi kolica?Malo sam tužan što si poželio da i ja budem jedan od vas,i još zazivaš boga za to,reci mi kako bih ja onda uživao u šetnji prirodom kada bi se tvoja molitva uslišila?


registracija
7/9/07

Vinogradar, 26.04.10. 23:16

Simo, Ti si intelektualni bogec i žal mi je kaj sam se osvrnul na Tvoje glupe tekstove. Rugaš se invalidima u kolicima kako sade "patuljaste" voćke?! Ti si jadnik.


registracija
16/11/09

simo, 27.04.10. 20:21

Znam da jesam, još i gore od toga,ali volim život!
Ali usprkos tome nebih se mjenjao s tobom,jer ti imaš i fizićki hendikep a i sadiš patuljaste voćke.Ja sam ipak lijep i visok i idem protrčati nasipom do Jaruna!


registracija
26/1/08

Rampa, 29.04.10. 00:17

Hajde ti Simeune razvali jednu gangu sa nekim Srbinom!

Ta vi kamenjari ste sad i zvanično u koaliciji sa banjalučkim četnicima!

Kažeš dosadne pripovjetke, pa da tebi koji nisi baruta u HR niti omirisao, to je tebi dosadno, neka je, ti si ionako državljanim druge države BiH, tvoj glavni grad je Sarajevo!

Ne mislim dalje raspravljati s tobom, ti si jedan jadni škutorski iseljenik, negdje u bijelom svijetu, vjerovatno otišao sa 8 razreda Osnovne škole, pa gle čuda sad si i tipkovnicu pronašao!

Kakav divan izum, jel da?

Kako vidiš, mnogi već odbijaju diskutirati s tobom, pa im se i ja pridružujem, ispod časti mi je i nisi moj nivo!

Pozdrav bauštelac!


registracija
16/11/09

simo, 29.04.10. 18:28

Rampa,gdje je kraj tvome ratnom bunilu?Nije tebi kako kažeš ispod časti samnom raspravljati,jer ti neznaš što je čast.Ti jednostavno nisi u stanju raspravljati na inteligentnijem nivou osim ovom usvojenom lavežu,a to se između ostalog osijeti i vidi svaki put kada položiš prst na Bašćansku ploču.Drži si ti i dalje lopate i mješalice to ti je kruh,komentiranje ti nije jača strana,za to treba nešto više od zidarskih alata.Ja idem baciti koju gangu sa sunarodnjacima,ponosan što se netko spustio na moj nivo,makar to bio i ti Rampa.Uz malo sreće možda nam se pridruže Jadranka i Stipe!
P.S. nemam 8 razreda, nego 4 razreda specijalne škole. Sad tek vidiš koliko si superiorniji i bolji.Javi se koji put,već mi fališ!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika