23.04.2010. / 23:34

Autor: Ana Smrečki

Emil Tedeschi poručio iz Rovinja: Atlantik grupa ne želi uzeti, već kupiti Podravku

Na pitanje želi li njegova Atlantic grupa uzeti Podravku i s njom postići globalni uspjeh, Tedeschi je odgovorio da ne želi ništa uzeti, nego kupiti, poručujući da je njegova tvrtka netalentirana za kupovanje od države, zaključujući da to više govori o državi, nego o njima

Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi poručuje da 
se bez oznake 'Made in EU' hrvatsko gospodarstvo neće tako skoro pokrenuti
Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi poručuje da se bez oznake 'Made in EU' hrvatsko gospodarstvo neće tako skoro pokrenuti Ulaskom naše zemlje u Europsku Uniju, hrvatsko gospodarstvo ima novu šansu, stoga što prijeme moramo postati punopravna članica tog prestižnog Saveza. Složni su sudionici panela na WinDaysima u Rovinju. Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi poručuje da se bez oznake 'Made in EU' hrvatsko gospodarstvo neće tako skoro pokrenuti. Jutarnji list prenosi i izjavu predsjednika Odbora direktora EPH Stipe Oreškovića koji ulaskom u EU vidi velike šanse za Hrvatsku.

EU šansa za Hrvatsku

Orešković podsjeća da su Rumunjska i Bugarska profitirale od članstva u EU, poručujući da se ista šansa sada otvara i Hrvatskoj. Ipak, ukazuje na vrlo izraženu izolacionističku svijest u društvu, koja se pod hitno treba mijenjati. Pritom smatra da su za promjene u budućnosti vrlo bitne mjere gospodarskog oporavka premijerke Kosor. S druge strane ima onih koji smatraju da hrvatske moraju biti spremne ulaziti u rizik.

Bankrot nije osobni neuspjeh

Predsjednik Uprave Microsofta Ivan Vidaković kaže da u našoj zemlji nema puno takvih kompanija. Tedeschi primjerice ističe kako je za razliku od Hrvatske, u svijetu normalno da poduzetnik bankrotira nekoliko puta te da uspije tek iz šestog pokušaja. Pojašnjava da se bankrot u ovom dijelu Europe smatra osobnim neuspjehom, poručujući da se hrvatsko društvo ako želi uspjeti, mora mijenjati u tom segmentu.

Na pitanje želi li njegova Atlantic grupa uzeti Podravku i s njom postići globalni uspjeh, Tedeschi je odgovorio da ne želi ništa uzeti, nego kupiti, poručujući da je njegova tvrtka netalentirana za kupovanje od države, zaključujući da to više govori o državi, nego o njima.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika