27.04.2010. / 15:27

Autor: Tonko Vulić

Nikolina Pišek: Boksom održavam vitku liniju

Poznata voditeljica tvrdi da je ženama boks aerobno daleko zahtjevniji nego vježbanje u teretani, a poboljšava i sve motoričke sposobnosti. No upravo zato trening intezivno topi masne naslage, eliminira suvišnu vodu iz tijela i jača sve skupine mišića, a naročito trbušnu muskulaturu. Osim toga, potiče mršavljenje i zatezanje cijelog tijela

Nikolina Pišek; Foto: Josip RegovićNikolina Pišek; Foto: Josip RegovićNikolina Pišek, popularna voditeljica Nove TV, već tri godine redovito, tri puta tjedno, trenira boks u Core gymu, a trener i sparing partner joj je Branimir Levak.

"Još od malih nogu luda sam za borilačkim vještinama, a pogotovo za boksom jer je moj otac sparirao boksačima, a ja sam ga često pratila na treninzima i budno pratila svaki njegov udarac", kaže nam Nikolina, kojoj boks predstavlja idelan način opuštanja od posla na televiziji, ali i odličan način održavanja tjelesne kondicije.

"Boks mi se sviđa možda i zato što sam na zagrebačkoj Opatovini, gdje sam odrastala, bila jedina djevojčica pa sam usvojila i dječačka pravila ponašanja: tukla se, igrala se rata i maštala da ću jednog dana biti vozač kamiona, profesionalni vojnik ili boksač.

Toliko sam bila fascinirana boksom da mi nije bio problem ustati se u četiri ujutro kako bih zajedno s ocem gledala meč Mikea Tysona, svog omiljenog boksača, po kojem sam nazvala i svog psa", kaže nam Nikolina te priznaje da je znala biti toliko agresivna da bi često sa zadovoljstvom izmlatila svog sedam godina mlađeg brata Domagoja.

Detalje pročitajte u tiskanom izdanju Zdravog života

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika