27.04.2010. / 20:42

Autor: Ana Smrečki

Ana Knežević daje svoj mandat na raspolaganje Vijeću Saveza samostalnih sindikata

Nakon što je u utorak održan jednosatni štrajk upozorenja, koji je okupio oko 100 tisuća nezadovoljnih radnika, za Međunarodni praznik rada planiraju nove prosvjede u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Hoće li ih predvoditi Ana Knežević, saznat ćemo uskoro

Ana Knežević, čelnica SSSHAna Knežević, čelnica SSSHU jeku najvećih sindikalnih akcija u zemlji, čelnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević daje svoj mandat na raspolaganje. Učinit će to u srijedu na sjednici Vijeća zbog nepravomoćne presude koja joj je nedavno izrečena na zagrebačkom Općinskom sudu zbog falsificiranja službenih dokumenata. Kao predsjednica Sindikata turizma Knežević je digla 25 tisuća kuna sindikalnog novca. Ona pak tvrdi da nije kriva, a na presudu će uskoro uložiti žalbu.

Tajno glasovanje za ili protiv Ane Knežević

Stoga ne planira dati ostavku, ali smatra da se vijećnici demokratskom metodom mogu izjasniti žele li ju i dalje na čelnoj poziciji Saveza samostalnih sindikata. Podsjeća da je cijeli proces protiv nje podignula anonimna osoba, a ona i dalje tvrdi da se radi o političkom pritisku. Ako Knežević 'preživi' sjednicu Vijeća, krajem godine cijeli postupak praktički kreće iz početka, budući da joj tada službeno istječe mandat.

Krajem godine bira se novo vodstvo

Za prosinac je, naime zakazan Kongres SSSH, kada bi se trebalo izabrati novo vodstvo. U međuvremenu najavljuju se prosvjedi diljem zemlje. Nakon što je u utorak održan jednosatni štrajk upozorenja, koji je okupio oko 100 tisuća nezadovoljnih radnika, za Međunarodni praznik rada planiraju nove prosvjede u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Hoće li ih predvoditi Ana Knežević, saznat ćemo uskoro.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
17/12/09

petrus, 28.04.10. 10:11

Svi oni u sindikatima su prodane duše. Nikoga ne pitaju nego samo potpisuju i ispunjavaju vladi želji. Istražite sve vođe sindikata i vjerujem da Ana nije jedina s mutnim radnjama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika