02.05.2010. / 02:06

Autor: Ivica Medo

Video: Jurčić i Maminjo u ratu s novinarima, a Svaguša popio dva šamara

Glavnina navijača Dinama kraj utakmice s Hajdukom dočekala je s gromoglasnim zvižducima, što dovoljno svjedoči o kvaliteti igre na maksimirskom travnjaku

Krunoslav JurčićKrunoslav JurčićDva kola prije kraja hrvatskog prvenstva Dinamo je remijem bez golova s Hajdukom na Maksimiru i matematički osigurao pet uzastopni naslov prvaka.

Najveći hrvatski derbi odigran je pred desetak tisuća gledatelja u mučnoj atmosferi.

Glavnina navijača Dinama kraj utakmice dočekala je s gromoglasnim zvižducima, što dovoljno svjedoči o kvaliteti igre na maksimirskom travnjaku.

Bio je to zasigurno jedan od najlošijih derbija u povijesti. Bez golova, s malo šansi za pogodak i potpunim bunkerom Hajduka koji se čuvao za uzvratnu utakmicu finala hrvatskog Kupa sa Šibenikom sljedeće srijede.

«Sugerirali su mi da izvedem na travnjak juniorsku momčad, ali odbio sam takav prijedlog jer nisam htio obezvrijediti derbi, Dinamo i njegove navijače. Dinamo je uvjerljivo osvojio naslov prvaka i nije mi jasno što vi hoćete od njegova trenera. Trebate cijeniti njegov rezultat, a ne ga bezrazložno kritizirati. Osim toga, gdje je šampanjac da mogu nazdraviti mome kolegi prvaku. Prenesite Mamiću da je tu kiksao», izjavio je nakon utakmice trener Hajduka Stanko Poklepović, a zatim je riječ uzeo potpuno iživcirani trener Dinama Kruno Jurčević. Naprosto je eksplodirao pokazavši da se teško nosi s funkcijom koju obnaša.

«Sad mene malo slušajte», zaurlao je Jurčić prema okupljenim novinarima: «U posljednjih nekoliko mjeseci o meni je napisano bezbroj laži, a to čitaju moji roditelji i obitelj. Je li se netko od vas zapitao kako se oni osjećaju? Sram vas može biti», sa zacaklenim očima pogledao je Jurčić u novinare koji su u čudu gledali trenera Dinama.

«Preuzeo sam Dinamo prije godinu dana kada je bio na drugom mjestu i nitko mu nije davao šanse da će biti prvak. A ja sam ga doveo do dvostruke krune, a sada sam osvojio još jedno prvenstvo. Odigrali smo 12 utakmica u Europi, čak tri bez publike na domaćem terenu, osvojili smo šest bodova, što je najviše do sada. Prodali smo Lovrena za deset milijuna eura, a dok ja nisam preuzeo trenersko mjesto bio je rezerva. Možemo prodati još barem trojicu za pet do deset milijuna eura, a stalno se piše da igrači pod mojim vodstvom ne napreduju. Zar mislite da su strani skauti ludi? Mislite da oni nemaju pojma o nogometu?» postavljao je pitanja novinarima trener Dinama kao da su oni treneri Dinama i kao da oni zarađuju godišnje dvjesto tisuća eura, a ne on.

Jurčić: Novinari nemaju pojma

«Znam da ćete me poslije ovog još više zamrziti, ali morao sam ovo izbaciti iz sebe. Znam da živimo u Big Brother državi, treba vam nova faca jer sam ja dosadio. Nikada neću biti trener kao Špaco Poklepović jer je on moj učitelj, a učenik nikada ne može biti bolji od učitelja. Ali Poklepović je jedan od rijetki u ovoj prostoriji koji zna cijeniti moj uspjeh», patetično je ustvrdio Jurčić, a onda nastavio obračun s novinarima:

«Neki među vama nemaju odgovornosti. Nemaju pojma o nogometu, nemaju niti jednu potrebnu kvalifikaciju, a ipak kritiziraju. I to su kritike na osobnoj razini, a ne na stručnoj. Kao kad su napisali da su me potjerali iz Slaven Belupa. Potjerani trener dobiva odštetu, a pitajte ih jesam li ju ja dobio.»

Jurčiću su zasmetale i kritike na račun loše realizacije Dinama u posljednje vrijeme.

«Nitko nije napisao da nisam imao na dispoziciji Pedra Moralesa koji je bio naš najbolji strijelac i asistent u prvom dijelu prvenstva. Njemu je sve srušeno u onom potresu u Čileu, nije se mogao posvetiti nogometu, ali nitko to nije zabilježio. Ne bježim od svoje odgovornosti, svjestan sam svojih propusta, ali tražim argumentiranu kritiku. Meni pet igrača prvi put igra prvu ligu, a u Dinamu se traži rezultat i dobra igra. U posljednja dva tjedna odustao sam od razvojnog programa jer ste me razapeli. Toga se najviše sramim, a ne ovih 0:0», kazao je Jurčić koji je potom podsjetio što ga najviše veseli kao trenera:

«Sammir nikada nije mogao pretrčati preko devet kilometara, a sada trči jedanaest. Badelj je popravio vertikalnu skočnost za 6 do 8 centimetara. Da bismo došli u priliku da igramo za Ligu prvaka, vezni igrači moraju trčati preko deset kilometara. Na tome se radi i to je ono što me veseli», otkrio je svoje duševno stanje Jurčić dodajući da je Hajduk imao samo jedan udarac na gol Dinama, i to sa četrdeset metara, a na protupitanje da njegova momčad nije postigla pogodak u posljednji tri utakmice s Hajdukom, odgovorio je:

«Ne bježim od toga. Imamo problema s momčadima koje se postave u potpuno zatvorenu formaciju. Imali smo tri dobre prilike, no opet nismo uspjeli poentirati», skrušeno je priznao Jurčić zatvorivši press-konferenciju ipak u nešto blažem tonu.

Zdravko Mamić: Mediji su krivi za sve, treba emigrirati iz Hrvatske

No, to nije bio kraj burnih događanja na Maksimiru. Dok su Bad Blue Boysi imali vatrene okršaje s policijom oko stadiona, izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić pridružio se svojem treneru u napadu na hrvatske medije.

"Vi ste krivi za sve", rigao je vatru Mamić: "Krivi ste za nerede, osvojili smo naslov a igračima se zviždi s tribina. Za sve ste vi krivi, uništili ste hrvatsko društvo i hrvatski sport", urlao je Maminjo dok su sirene zavijale na maksimirskoj ulici.

"Nisam slijep da ne vidim kako smo slabo igrali, ali kakve to sada ima veze. Osvojili smo peti uzastopni naslov prvaka. To je bitno. Ma, uništili ste hrvatskog čovjeka. Treba emigrirati iz Hrvatske", lupio je Maminjo, a jedan od kolega tiho je prozborio: "Što više čekaš, odi već jednom".

Nemirna maksimirska noć nije mogla proći niti bez okršaja u svečanoj loži. Navodno je predsjednik Hajduka Joško Svaguša "popio dva šamara" od nepoznatih navijača, a zatim je zaliven pivom.

Do novinara u Domagaju probila se priča i o napadu na Zdravka Mamića, no nije potvrđena. Puno je informacija ili dezinformacija kolalo večeras u lokalima oko Maksimira. Jedno je sigurno. Dinamovi nogometaši će proslaviti titulu uz "ozbiljnu glazbu" u Ludnici. Onako kako priliči gospodskom klubu...

Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 02.05.10. 07:31

ma koji prvak to je kvaliteta nogometa na razini njemačke 3 lige bljak


registracija
15/2/06

SigaZG, 02.05.10. 12:47

u pravu je krivi su novinari i oni takozvani tv komentatori,još nije tekma počela a onaj debeli galamđija s hatevea počel je kukati kak to nije nogomet,kaj su to ljudi platili i ostale gluposti.


registracija
16/11/09

simo, 02.05.10. 17:11

Jurčić i Poklepović su apsolutno u pravu.Jednostavno se prema novinarima treba odnositi istom mjerom,i staviti ih tamo gdje im je mjesto.A to je, ispod repa urednika,među muhe.Novinarima jednostavno treba više znanja i kompetencije za izvršavanje današnjih zahtjevnih zadaća.Nekompetentnost,poltronstvo i urednička cenzura,odlike su današnjeg novinarstva.Dobro da kvalitetu igre ne mjerimo po ponašanju odnosno divljaštvu Bad Blue Boys-a,s ovakvim novinarstvom nismo ni daleko od toga.SRAMOTA!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika