03.05.2010. / 21:39

Autor: Ana Smrečki

Adlešić ponudila mandat premijerki Kosor: Osjećam se odgovorno i spremna sam otići

«Ponuda ostavke premijerki nije bio dramatičan razgovor. Dogovorile smo se da idemo žešće s izmjenama zakona te da nećemo popuštati onima koji se lažno bore za ljudska prava», poručuje Adlešić

«Osjećam se odgovorno i spremna sam otići s ovog radnog mjesta, ali isto tako očekujem od onih koji peru ruke da priznaju pogreške», poručila je potpredsjednica Vlade«Osjećam se odgovorno i spremna sam otići s ovog radnog mjesta, ali isto tako očekujem od onih koji peru ruke da priznaju pogreške», poručila je potpredsjednica VladeNe stišavaju se reakcije nakon subotnjeg derbija na Maksimiru, prilikom kojeg je došlo do još jednog brutalnog divljanja huligana. Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič koja je jedna od koautora postojećeg Zakona o navijačima, za Dnevnik Nove TV otkriva da se osjeća odgovorno jer nije jače ustrajala na prijedlogu zakona koji je predstavila u Saboru u prvom čitanju. Podsjeća da je on bio puno rigorozniji, ali da je popustila tobožnjim zaštitnicima ljudskih prava koji su se, umjesto o pristojnim građanima, brinuli o ljudskim pravima huligana.

«Osjećam se odgovorno i spremna sam otići s ovog radnog mjesta, ali isto tako očekujem od onih koji peru ruke da priznaju pogreške», poručila je potpredsjednica Vlade.

Razgovor o ostavci nije bio dramatičan

Potpredsjednica Vlade s premijerkom Kosor o ovoj je temi razgovarala još prošli tjedan. Tada je, kako kaže određeno koja će skupina na kojem zakonu raditi. Vjeruje da će se u roku od tjedan dana ponuditi izmjene postojećeg zakona. Na pitanje kako je premijerka Kosor reagirala na ponuđenu ostavku, Adlešić nije bila previše rječita.

«Ponuda ostavke premijerki nije bio dramatičan razgovor. Dogovorile smo se da idemo žešće s izmjenama zakona te da nećemo popuštati onima koji se lažno bore za ljudska prava», poručuje Adlešić.

Kaznene, a ne prekršajne sankcije

Jako joj je žao policajca koji je stradao u okršaju s huliganima, ostavši pritom bez oka, a zamalo i bez sluha. Žali i zbog svih njegovih kolega i građana koji su u subotu bili na Maksimiru. Govoreći o pooštrenju aktualnog zakona, potpredsjednica Vlade onima koji nastave divljati na stadionima poručila je da će se takva djela po novome sankcionirati kazneno, a ne prekršajno kao do sada.

Ponovno predlaže prvu oštriju verziju zakona

Priznala je i da Zakon o navijačima ima neke rupe. S druge stane, ističe da su vidljiva određena poboljšanja. Poručuje da bismo možda bili zadovoljni da se nije dogodio ovaj posljednji eksces na Maksimiru. Najavila je da će ponovno predložiti prvu verziju zakona koju je žestoko branila. Poručuje da je vrijeme da se sankcioniraju oni koji divljaju na nogometnim utakmicama.

«Kada sam išla s prijedlogom novog zakona rekla sam nemojmo čekati prve žrtve kao u Beogradu. Mi još uvijek stignemo nešto napraviti», zaključuje Adlešić.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 03.05.10. 22:39

Još jedan igrokaz.
Da misli ozbiljno, dala bi bezuvjetnu ostavku.
Kome još prodaju te fore o "ponuđenim" i "odbijenim" ostavkama...?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika