06.06.2002. / 00:00

Autor: Ana Glavina

AMERIKA

MICHAEL JACKSON OSNOVAO NOVU KOALICIJU


Jedna od najvećih i najkontroverznijih američkih pop zvijezda, Michael Jackson, objavio je da je s velečasnim Alom Sharptonom i odvjetnikom Johnnieom Cochran Jr.-om udružio u ‘Novu koaliciju’, društvo kojem je cilj sprečavanje izrabljivanja umjetnika od strane produkcijskih kuća.
‘Ponosan sam što sam dio ove udruge koja predstavlja sve umjetnike’ rekao je Jackson dodajući da produkcijske kuće moraju početi umjetnike tretirati s poštovanjem i dati im zasluženi dio profita.
Ipak, neki mediji navode da je ovu udruga osnovana da bi Jackson uspio razvrgnuti ugovor sa svojom matičnom produkcijskom kućom Sony music, kojoj je navodno ostao dužan 200 milijuna $ za promociju i korištenje studija, što je Jacksona dodatno ogorčilo.
Direktor Sony musica, Mike Mottola, odmah je demantirao da je ikada izjavio da im je Jackson dužan, ali nije rekao ni da nije.
Dodatnu sumnju u Jacksonove namjere budi činjenica da je Johnnie Cochran, jedan od osnivača udruge, isti onaj odvjetnik koji mu je izborio nagodbu s dječakom koji ga je 1993. godine tužio za seksualno zlostavljanje.
U poslijednje vrijeme proširile su se glasine da je Michael Jackson zapao u dugove te da je bio prisiljen dizati kredite kako bi ih vratio, pa neki i to povezuju sa ovim slučajem.

Vezane vijesti

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson nastojao je da mu djeca nose maske kako bi zajamčio njihovu anonimnost i omogućio im normalno djetinjstvo, suprotno onome koje je sam… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika