07.05.2010. / 23:36

Autor: Ana Smrečki

Prva noć u pritvoru: Mravak i Koštan pridružili se ekipi u zagrebačkom Remetincu

Maravak je cijeli dan proveo na ispitivanju u policiji. Pretražen mu je stan i ured u HEP-u, nakon čega je doveden u USKOK. Tek je u kasnim večernjim satima prevezen u Remetinec

Mrakav i Koštan pridružili se Polančecu u RemetincuMrakav i Koštan pridružili se Polančecu u RemetincuBivši direktor HEP-a Ivan Mravak, ali nekadašnji čelnik šibenskog TLM-a Ivan Koštan nakon uhićenja te ispitivanja prevezeni su u Remetinec, javlja HRT. Tamo su se pridružili bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu. USKOK ih tereti da su zajedno oštetili državu i HEP za 600 milijuna kuna. Spomenuti trojac čeka duga noć, a nemiran san mogli bi imati i pojedini članovi Vlade te HDZ-a.

Ne precizirajući o kome se točno radi, Polančec je preko odvjetnika Nobila poslao jasnu poruku da je on kriv koliko i uži kabinet Vlade i HDZ. Polančeca, Mravka i Koštana tereti se da su dogovorili prodaju struje šibenskom TLM-u po 3 puta nižoj cijeni nego što ju je HEP kupovao na međunarodnom tržištu. Istodobno, TLM je istu struju distribuirao mostarskom Aluminijumu. Zbog tog se istraga, koja je trajala čak deset mjeseci, osim u Hrvatskoj vodila i u susjednoj BiH.

Maravak je cijeli dan proveo na ispitivanju u policiji. Pretražen mu je stan i ured u HEP-u, nakon čega je doveden u USKOK. Tek je u kasnim večernjim satima prevezen u Remetinec. Njegov odvjetnik Ante Madunić kaže da je Mravak iznio detaljnu obranu. Hoće li ga snaći ista sudbina kao i osumnjičenike u ostalim aferama koji su ostali u pritvoru dok se nisu ispitali svi svjedoci u postupku, saznat ćemo nakon odluke istražnog sudca zagrebačkog Županijskog suda.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 08.05.10. 09:33

Više se treba plašiti onih "transakcija"iza kojih nema papirnatih tragova.Podravkaši su recimo prije svog hapšenja cijelu situaciju i tjek novca elaborirali Hloverki u emisiji Otvoreno,uvjereni da su spašavali tvrtku od neprijateljskog preuzimanja.Kasnije se utvrdilo da oni nisu strpali novac u svoj džep nego su nemoralno i neodgovorno baratali privatnim novcem dioničara.Moje pitanje je:Zašto Mesićeva telefonska intervencija za posudbom dioničarskog novca SMS-u nije jednako tako nemoralno i kazneno sankcionirana?Dokle god se sve anomalije ne riješe i po repu ne dobiju svi kriminalci,nama nema spasa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika