11.05.2010. / 13:29

Autor: Martina Čizmić

Franjo Turek: Članak iz Berliner Zeitunga potpuna je izmišljotina

Berliner Zeitung naveo je Franju Tureka kao glavnog informatora njemačke obavještajne službe u vezi sa Hypo grupom u Hrvatskoj

Franjo TurekFranjo TurekNakon što je njemački Berliner Zeitung objavio članak u kojem navodi kako je u posjedu obavještajnog izvješća koje je za njemačku obavještajnu službu sastavio bivši šef POA-e Franjo Turek, pokušali smo tu informaciju provjeriti i kod samog Tureka.

U razgovoru za Nacional.hr, Turek je demantirao sve navode iz članka. Rekao je kako je sve navedeno kompletna izmišljotina te dodao kako mu je zabavno promatrati cijelu situaciju.

Podsjetimo, Berliner Zeitung u svome je tekstu naveo Tureka kao glavnog informatora njemačke obavještajne službe tijekom 2006. i 2007. godine. Istaknuli su kako je pomoću svojih kontakata u državnim tijelima prikupljao informacije o aktivnostima Hypo grupe u Hrvatskoj te ih proslijeđivao Ralfu Boesseu, operativcu njemačke obavještajne službe.

Vezane vijesti

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank International prodaje svoje banke na području bivše Jugoslavije i za taj je posao unajmila Deutsche Bank, javlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika