14.05.2010. / 17:56

Autor: Hina

Rusija će Siriji prodati ratne zrakoplove i protuzračne obrambene sustave

Rusija će prodati Siriji zrakoplove MiG-29 i rakete 'Pantsir' zemlja-zrak kratkoga dometa, i protuzrakoplovne topničke sustave

Rusi će Siriji prodati veću količinu oružjaRusi će Siriji prodati veću količinu oružjaRusija je sa Sirijom potpisala ugovore po kojima će joj prodati ratne zrakoplove, protutenkovsko oružje i sustave protuzračne obrane, prenijela je u petak novinska agencija Itar-Tass riječi jednog poznatog ruskog trgovca oružjem.

Mihail Dmitrijev, čelnik Savezne službe za vojno-tehničku suradnju, rekao je da će Rusija prodati Siriji zrakoplove MiG-29 i rakete 'Pantsir' zemlja-zrak kratkoga dometa, i protuzrakoplovne topničke sustave.

Nije precizirao o kojem je protutenkovskom oružju riječ.

Na taj će ugovor o prodaji oružja vjerojatno negodovati sirijski neprijatelj Izrael i izraelski saveznik Sjedinjene Države koje su službenom Damasku već uvele sankcije zbog potpore gerilskim skupinama i zbog korupcije.

Početkom ovoga tjedna ruski predsjednik Dmitrij Medvedev bio je u Siriji kao prvi moskovski vladar od Boljševičke revolucije 1917. Ondje je nadgledao pregovore o mogućoj ruskoj pomoći u gradnji nuklearne elektrane u Siriji.

Dok je bio u Siriji, Medvedev je Izrael razljutio i posjetom Haledu Mešalu, čelniku palestinske islamističke skupine Hamasa u egzilu.

Izraelsko je ministarstvo vanjskih poslova objavilo da je "duboko razočarano" što se Medvedev sastao s čelnikom Hamasa, koju Izrael smara "terorističkom organizacijom".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika