16.05.2010. / 22:21

Autor: Ana Smrečki

Josipović brani Polančecovog odvjetnika: Nobila ne bi trebalo suspendirati

Predsjednik Josipović komentirao je odluku Odvjetničke komore o pokretanju disciplinskog postupka protiv odvjetnika Ante Nobila. Smatra da se ta odluka može iščitati kao politički motivirana, poručujući da Hrvatska odvjetnička komora ne bi trebala suspendirati odvjetnika Damira Polančeca

Josipović je opovrgnuo medijske napise da je krenuo rušiti Vladu. Podsjeća da je od početka mandata isticao da želi najbolju suradnju Josipović je opovrgnuo medijske napise da je krenuo rušiti Vladu. Podsjeća da je od početka mandata isticao da želi najbolju suradnju Predsjednik Josipović oglasio se iz dalekog Šangaja o slučaju TLM. Poručuje da na tu temu nije potrebno voditi velike političke bitke, odnosno da posao treba prepustiti pravosuđu. U intervju za Jutranji list komentirao je i odluku Odvjetničke komore o pokretanju disciplinskog postupka protiv odvjetnika Ante Nobila. Smatra da se ta odluka može iščitati kao politički motivirana, poručujući da Hrvatska odvjetnička komora ne bi trebala suspendirati odvjetnika Damira Polančeca.

Borba s korupcijom nije bila jedina tema o kojoj je Josipović progovorio iz Kine, gdje je sudjelovao na svjetskoj izložbi EXPO odluka. Govoreći o vladinim mjerama za izlazak iz krize. Smatra da se donesene mjere moraju provesti do kraja. Pritom, ne misli da je sve što se trenutno predlaže iz Banskih dvora savršeno, poručujući da će se neke stvari morati mijenjati u hodu.

Pravdom protiv štrajkova i opstrukcije

Poručuje da će se i dalje zalagati da se teret izlaska iz krize pravilno rasporedi na sve slojeve društva. Pritom pojašnjava da će se morati napraviti određene korekcije ako se primjerice pokaže da će teže proći niži slojevi društva. Mišljenja je da će se uz primjenu mjera usporedno nužno uvjeriti ljude u njihovu ispravnost i pravednost. Smatra da će se u protivnome događati opstrukcije, bune i štrajkovi.

Ističe da se na krizi i mjerama protiv nje ne smiju skupljati politički bodovni, budući da je u pitanju prevažan nacionalni interes. Pritom naglašava da je važno javnosti poslati poruku da sve političke opcije u Hrvatskoj stoje iza reformi. Ako pak dođe do promjene vlasti, nova Vlada ne smije odustati od započetih reformi, ističe Josipović poručujući da nova oporba ne smije budućoj Vladi bacati klipove pod noge. Istodobno poručuje da aktualna oporba ne bi smjela ometati realizaciju mjera premijerke Kosor.

'Nije istina da sam krenuo rušiti premijerku Kosor'

Opovrgnuo je medijske napise da je krenuo rušiti Vladu. Podsjeća da je od početka mandata isticao da želi najbolju suradnju s Vladom. Smatra da je svaki uspjeh, zajednički uspjeh Banskih dvora i Pantovčaka. I dalje planira usko surađivati s premijerkom Kosor, poručujući da nema razloga i u budućnosti zajednički surađivati maksimalno dobro i odgovorno.

Ako ponekad imam primjedbe, Vlada to ne smije doživjeti kao akt neprijateljstva. Predsjednik, naime, ima ustavnu zadaću koja je široko definirana i koja određuje da usklađujem rad državnih tijela te da na globalnoj razini zastupam interese građana. Ja ću i dalje nastaviti sa svojim aktivnostima koje ponekad podrazumijevaju kritiku. Podržavam Vladine reforme, želim da se što prije provedu. Premda je situacija teška, ipak nije dramatična, Vlada i državna tijela čvrsto drže volan u rukama, jedino taj volan valja usmjeriti u pravom smjeru.

Hrvatska nepravedno zaustavljena zbog topničkih dnevnika

Po pitanju ulaska naše zemlje u Europsku Uniju, predsjednik poručuje da smo ispunili sve nužne kriterije. Priznaje međutim da se na našu zemlju očito primjenjuju stroži kriteriji. Istodobno, smatra da reforma pravosuđa i državne uprave nije moguća do kraja godine. Govoreći o tzv. topničkim dnevnicima, mišljenja je da je taj problem ušao u fazu iracionalnosti, poručujući da je Hrvatska na tom pitanju nepravedno zaustavljena.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 17.05.10. 08:16

najprije treba njemu oduzeti od silnih honorara koje uzima a ne plača porez


registracija
6/10/09

pfefer, 17.05.10. 08:25

laže sve čini da nam opet vladaju crveni mundiri


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika