17.05.2010. / 11:03

Autor: Nekretnine.hr

Anketa: Selidba je jedan od stresnijih događaja u životu

Ankete na stranici Nekretnine.hr pokazuju da je selidba jedan od stresnijih događaja u životu osobe. Postoje mnoge stvari koje treba razmotriti: pakiranja, skladištenja, rokovi, i najtresnije: prodaja doma. Bilo da se selite na manjoj ili većoj destinaciji, vi dugujete sebi i svoju obitelj da cijeli proces selidbe bude što manje stresan

Koristite ovaj popis, koji je specijalno za Vas sastavljen u redakciji Nekretnine.hr uz asistenciju tvrtki za selidbe, kako biste bili sigurni da zapamtite važne datume i rokove. Ne zaboravite, kod selidbe se morate brinuti skoro za sve, zato temeljito pratite ovaj popis:

8 tjedana prije selidbe

Ako mislite da imate puno stvari koje više ne trebate, organizirajte garažnu prodaju, podijelite prijateljima i/ili obitelji ili poklonite u dobrotvone ustanove. Ukoliko imate djecu, osigurajte im upoznavanje s novom školom. Kontaktirajte osiguravajuće društvo kako biste ih obavijestili o selidbi. Odaberite registrator u koji će te spremati sve dokumente vezane uz vaše preseljenje.

6 tjedana prije selidbe
Odaberite tvrtku za selidbe ili dogovorite najam vozila koje će te koristiti za prijevoz Vaših stvari. Zadajte točne rokove selidbe, podatke o mjestu i ostale informacije. Ako se selite u novi grad, istražite i kontaktirajte novog liječnika opće prakse, stomatologa i ostale doktore, razgovarajte sa starim liječnikom zbog prenošenja kartona te provjerite sve detalje oko izdavanja novih osobnih dokumenata zbog promjene adrese prebivališta ili boravišta. Ukoliko imate ljubimca, nađite veterinara za njega te se pobrinite da dobijete sve potrebne zdravstvene papire.

4 tjedna prije selidbe
Obavijestite lokalno komunalno poduzeće i slične institucije o selidbi, elektru, vodovod itd.
Ako imate kosilicu ili sličnu opremu, izvucite iz njih gorivo. Tvrtke za selidbe ih neće premjestiti ako su pune. Obavijestite sve pretplatke koje ste imali, za npr. novine, da odustajete od njih, ili da prebacujete pretplate na novu adresu. Odnesite svoje tepihe na čišćenje kako bi Vam u novom domu biti čisti.

Tjedan prije selidbe
Očistite hladnjak te odmrznite zamrzivač. Ako će te se voziti na velikoj udaljenosti, provjerite svoj automobile; servis, gume, ulje itd. Obavijestite banku u selidbi, sa svojim osobnim bankarom dogovorite detalje. Ukoliko ste imali sef u banci, za svoje vrijednosti, dogovorite njihovo preseljenje u bankovni sef na drugoj lokaciji.

Dan selidbe
Navedite "NE SELITI", na stvari koje ne želite seliti. Provedite cijeli dan kod kuće s djelatnicima tvrtke za selidbe. Ponesite manje stvari koje su većih vrijednosti sa Vama. Prije nego što krenete, uzmite si vremena za još jedan, konačan obilazak Vašeg doma, pazeći pritom da ništa nije ostavljeno u ladicama ili ormarima, te da su sva vrata i prozori zaključana.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika