19.05.2010. / 23:47

Autor: Ana Smrečki

Duga i hladna noć pred aktivistima u Varšavskoj: Posjetili ih Bandić i Ljuština

Hoće li građani odustati, vidjet ćemo u četvrtak, za kada je zakazan novi prosvjed. Okupljanje je najavljeno u 18 sati, a nakon uvodnih govora, organizatori su najavili prosvjedni marš prema poglavarstvu

I dok su neki prosvjednici popričali s neočekivanim gostima u Varšavskoj ulici, bilo je i nezadovoljnikaI dok su neki prosvjednici popričali s neočekivanim gostima u Varšavskoj ulici, bilo je i nezadovoljnikaGradonačelnik Zagreba Milan Bandić odvažio se u srijedu navečer prošetati Vlaškom ulicom u Zagrebu, gdje drugu noć za redom dežuraju aktivisti Zelene akcije i Udruge pravo na grad. Tu su i brojni građani koji su se dragovoljno prijavili za dežurstvo, a ususret dugoj i hladnoj noći ispija se kava i topli čaj. Podršku im je uz Bandića, došao dati i Duško Ljuština, pročelnik gradskog ureda za kulturu.

I dok su neki prosvjednici popričali s neočekivanim gostima u Varšavskoj ulici, bilo je i nezadovoljnika. Naime, na velikom prosvjedu koji je u utorak okupio preko 4 tisuće građana, aktivisti su zatražili ostavku gradonačelnika Bandića. Smatraju da je dopustivši izgradnju projekta 'Cvjetno', kao i rampe za garažu u Varšavskoj ulici pogodovao privatnom interesu, a ne građanima.

Rupa u proračunu i do 550 milijuna kuna

Projekt Cvjetni uz suglasnost Grada, kao i dozvola za gradnju, pokrenuo je Tomo Horvatinčić u ime Hoto grupe. Vrijednost posla procjenjuje se na oko 100 milijuna eura, a Jutarnji list piše da investitoru prijeti bankrot, ako aktivisti uspiju zaustaviti gradnju. Osim Hoto grupe, u problemima bi se mogao naći i gradski, te državni proračun. Procjenjuje se da bi mogli ostati bez oko 550 milijuna kuna prihoda.

Osim toga, bez posla bi ostalo oko 1550 ljudi zaposlenih na projektu, a novih 600 radnih mjesta u trgovačkom centru ne bi se ni otvaralo. Hoće li građani odustati, vidjet ćemo u četvrtak, za kada je zakazan novi prosvjed. Okupljanje je najavljeno u 18 sati, a nakon uvodnih govora, organizatori su najavili prosvjedni marš prema poglavarstvu.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 20.05.10. 00:07

respect za bandidosa. treba imati jajca za izaci pred njiju prosvjednikei to sve otrpjety. :). no me zanima kaj bi se jaci, shexu, barba luki i inima desilo kad bi se spustili medju stvaran narod. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika