04.06.2010. / 11:29

Autor: Nacionalova redakcija

Izbjegavanje ovrhe: Zagorec dio nekretnina prebacio na suprugu

Zagorec je osuđen za zloporabu položaja i ovlasti jer je kao pomoćnik ministra obrane iz tog ministarstva odnio dijamante vrijedne 39 milijuna kuna. A prema presudi Zagorcu je određeno i oduzimanje imovine kako bi država mogla namiriti nestale dijamante

Klarisa i Vladimir ZagorecKlarisa i Vladimir ZagorecZagrebačko županijsko državno odvjetništvo usprotivilo se pokušaju Vladimira Zagorca da prebacivanjem svoje imovine na suprugu spasi dio imovine od ovrhe.

Zagorec je, prema pisanju Večernjeg lista, sklopio bračni ugovor kojim je supruzi prepustio dio vlasništva nad nekretninama. No, Županijsko je državno odvjedništvo zatražilo proširenje ovrhe koja je počela prije desetak dana.

Prva Zagorčeva imovina koja se našla na meti su stan i butik u Ilici 10, koji je držala njegova supruga Klarisa.

Zagorec je osuđen za zloporabu položaja i ovlasti jer je kao pomoćnik ministra obrane iz tog ministarstva odnio dragulje vrijedne 39 milijuna kuna. A prema presudi Zagorcu je određeno i oduzimanje imovine kako bi država mogla namiriti nestale dragulje.

DORH je u travnju predložio da se ovrha provede prodajom tri stana stana i tri poslovna prostora, no Zagorec je dvije nekretnine prebacio na suprugu, a to mu je dopustio i Općinski sud. Međutim, tužitelji smatraju da je sud to trebao spriječiti jer na tim nekretninama i prije nego što su supružnici Zagorec sklopili ugovor bila zabrana otuđenja i raspolaganja, a ta zabrana uključuje i davanje dijela vlasništva supruzi.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika