09.06.2010. / 14:49

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Pupovac predlaže: 'Ustavom se treba zabraniti veličanje NDH'

"Je li doista naša povijest takva da je udruživanje na Balkanu najgore što se dogodilo i da treba biti zabranjeno", upitao je Pupovac

Milorad PupovacMilorad PupovacMilorad Pupovac zastupnik SDSS-a predložio je u srijedu tijekom rasprave o ustavnim promjenama da se iz Ustava briše članak koji zabranjuje udruživanje Hrvatske u balkanske asocijacije, ocjenivši da za takvo što više nema bojazni, niti bilo kakvih inicijativa u tom smislu.

"Je li doista naša povijest takva da je udruživanje na Balkanu najgore što se dogodilo i da treba biti zabranjeno", upitao je Pupovac, kojega zanima i zašto se u Ustavu ne zabranjuje veličanje NDH, a zabranjuju balkanske asocijacije.

Na njegovo je izlaganje reagirao Danijel Srb (HSP), koji ističe da upravo prijedlozi o brisanju spomenutog članka svjedoče o potrebi da on u Ustavu mora ostati.

Dragutin Lesar (HL) amandmanom je zatražio da se referendum raspisuje na zahtjev dva posto birača, umjesto sadašnjih 10 posto.

Obrazložio je da je sadašnja oporba rigorozna i da onemogućuje raspisivanje referenduma na zahtjev birača.

Vezane vijesti

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u vezi Vukovara i Srebrenice nisu samo štetne, već i nedopustive te se nadamo da će formiranjem… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 09.06.10. 16:34

šta to več nije?


registracija
28/4/10

Zvonko, 09.06.10. 17:07

Ne znam zašto nešto ukidati ako se ne misli koristiti mogućnost koja se sada brani. Prvo je to najavio Pusić prije ca. 2 mjeseca a sad Pupuvac. Od sad to postaje ozbiljnije. To je dokaz da Pupovac sanja Veliku Srbiju i da je velikosrbin a ne pripadnik manjine srba u Hrvatskoj. Garašinonov duh i dalje živi. Prije 20 godina u Miloševiću a danas malo suptilnije. Jer, zašto se ujediniti ako ne da svi srbi žive u jednoj državi. Ovo treba osuditi na sve moguće načine. Ovo je udar na Hrvatsku državu. 100 godina se koljemo s njima i opet netko priziva rat. Do danas sam imao pozitivno mišljenje o Pupovcu kao prestavniku srpske manjine, no prevario sam se. Isti cilj, druga sredstva.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika