15.06.2010. / 11:36

Autor: Nacionalova redakcija

Afera u Dubrovniku: Policija upala u ured gradonačelnika Andre Vlahušića

"Istina je da je policija došla u moj ured, ali bih htio reći da policija nije pokucala na naša vrata već smo je zapravo sami pozvali. Pripremili smo svu dokumentaciju i Grad Dubrovnik je čist u ovoj transakciji. Želimo da se ovo raščisti", rekao je Vlahušić

Dubrovački gradonačelnik Andro VlahušićDubrovački gradonačelnik Andro VlahušićDubrovačka kriminalistička policija u utorak je ujutro ušla u ured gradonačelnika Andre Vlahušića, ali i u ostale urede gradske vlasti zbog potrage za dokumentima vezanim uz aferu Šipan.

Kako piše portal Index.hr policija ispituje navode da je Gradonačelnik Vlahušić prekršio ovlasti i sam odlučio o sudbini nekretnine vrijedne 5 milijuna kuna i to bez odluke Gradskog vijeća. Nekretnina na Šipanu u vlasništvu je dubrovačkog dogradonačelnika Pera Vićana odnosno njegove tvrtke Dubrovačko primorje.

Da je policija doista ušla u njegov ured potvrdio je i sam Vlahušić, međutim on tvrdi kako su 'plavci' stigli na poziv gradskih vlasti.

"Istina je da je policija došla u moj ured, ali bih htio reći da policija nije pokucala na naša vrata već smo je zapravo sami pozvali. Pripremili smo svu dokumentaciju i Grad Dubrovnik je čist u ovoj transakciji. Želimo da se ovo raščisti", rekao je Vlahušić za Index te je dodao kako u cijelom posjetu policije nema "ništa čudno".

U središtu afere Šipan je i Društvo prijatelja dubrovačke starine, čiji je predsjednik Denis Orlić prije nekoliko dana za Slobodnu Dalmaciju otkrio kako je to društvo uplatnicom prenijelo milijun kuna Dubrovačkom primorju, a kao svrha uplate navedena je kupnja nekretnine, odnosno zgrade "Dubravka" na otoku Šipanu.

Orlić je izjavio kako je milijun kuna uplaćeno u ime i na molbu Grada, odnosno gradonačelnika, za kupnju "Dubravke", a Vlahušić je to opovrgnuo rekavši kako on ne upravlja Društvom te da on tako nije ni dao nalog za prijenos novca u ime Grada. Društvo je, po Vlahušiću, samostalno "posudilo" novce Dubrovačkom primorju.

Međutim, cijela je afera već narušila odnose u koaliciji HNS-a i SDP-a koja vlada Dubrovnikom. Naime, Vlahušićevi zamjenici su SDP-ovci Tatjana Bonačić Šimac i Niko Šalja koji su već najavili kako će, ako se dokaže umješanost gradonačelnika u ovu aferu, odnosi unutar koalicije biti trajno narušeni.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 15.06.10. 12:04

jos jedan ocit dokaz da je HR totalno korumpirana zemlja, kad jedan lik poput Pere Vicana i dalje hoda slobodan, nakon svih malverzacija i kradja, a k tome ga jos i dalje biraju u razne ustanove od drustvenog znacaja. Prestrasno!


registracija
30/6/09

jebivjetar, 15.06.10. 13:05

Državu do temelja zapaliti i na zgarištu graditi nove temelje ! Sve starije od 35 godina humano likvidirati i mladima , neiskvarenima dati državu u ruke ! Osim ako nisu ADZ-ov podmladak ! Njih u školu i popravni dom !


registracija
16/6/10

medmed, 16.06.10. 09:14

jebivjetre tebe i tvoju udbaško-komunističku obitelj i sve komuniste i potomke do devetoga koljena spaliti i zakopati kilometar i po duboko to nam je rješenje , vas nekrštenu stoku, ateiste, agnostike , komuniste, sotoniste i svu ostalu stoku po Hrvatskoj dokusuriti kao i pedere i sve smeće neljudsko likvidirati zauvijek, uvesti predsjednički sistem te sve licemjere zagovarače lokalne uprave također skloniti i sa poštenim HRVATOM KATOLIKOM nastaviti graditi HRVATSKU, nažalost što pišem ovako prostački ali protiv zla se možeš boriti samo još većim zlom budući da takovi kao ti postojite, nažalost


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika