26.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

TURIZAM

KERUM IZGUBIO UTRKU ZA HOTEL SPLIT

Hrvatski poduzetnik Željko Kerum izgubio je utrku za hotel Split nakon što je Hrvatski fond za privatizaciju priopćio da se Upravni odbor između dvije prispjele ponude odlučio za onu britanske tvrtke Travelink Investment. Riječ je o tvrtki iza koje stoji hotelski lanac Cyprotels, registriran na Britanskim Djevičanskim Otocima kao međunarodno poslovno društvo.
Kerum je nudio 25 milijuna kuna gotovine u startu, Ciprani 26 milijuna kuna. Kerum je jamčio za prve dvije godine nova ulaganja u iznosu od 20 milijuna kuna, a konkurencija za pet godina pet milijuna eura, dok su ostali detalji iz obje ponude bili relativno podudarni. Kerum je nakon 13 godina uspješnog poslovanja u trgovačkoj branši nedavno krenuo u grananje hotelske djelatnosti. Ciprani navodno upravljaju s 13 hotela i član su Libra Holidays Groupa, udruge koja okuplja oko 400 hotelijera.
Kerum ističe kako ga je, više od odbijenice za hotel Split, zasmetala činjenica što ministrica turizma Pave Župan – Rusković, shvatio je tijekom razgovora, uopće nije znala ništa o referencijama tvrtke Kerum, o poziciji u relacijama hrvatskog gospodarstva, o dugoročnim planovima ciljanim prema hotelskoj branši, iako je sve to detaljno prezentirano u ponudi. “Netko tko obnaša tako visoku dužnost i odlučuje o prodaji nekretnina morao bi ipak više znati, a ona praktično nije znala ništa”, komentirao je Kerum.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika