29.06.2010. / 22:58

Autor: Ana Smrečki, Hina

Šimonović pakira kofere: Idući tjedan bit će razriješen dužnosti ministra pravosuđa

Šimonović bi već idući tjedan trebao biti razriješen dužnosti ministra pravosuđa, a 17. srpnja odlazi iz Banskih dvora u sjedište UN-a gdje će obnašati funkciju pomoćnika glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona

Šimonović očekuje da će se do kraja mjeseca otvoriti tri posljednja neotvorena poglavlja u pregovorima Hrvatske i Europske unijeŠimonović očekuje da će se do kraja mjeseca otvoriti tri posljednja neotvorena poglavlja u pregovorima Hrvatske i Europske unijeMinistar pravosuđa Ivan Šimonović priprema se za odlazak u New York. Smatra da će već idući tjedan biti razriješen dužnosti ministra pravosuđa, a 17. srpnja odlazi iz Banskih dvora u sjedište UN-a gdje će obnašati funkciju pomoćnika glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona. Šimonović pritom u New York odlazi na najvišu međunarodnu dužnost koju je do sada obnašao jedan Hrvat.

Gostujući u HTV-ovom Dnevniku izjavio je da odlazi zadovoljan budući da je danas potpisanom sporazumu između Hrvatske i Srbije o međusobnom izručenju počinitelja djela na području korupcije i organiziranoga kriminala. Očekuje da će se do kraja mjeseca otvoriti tri posljednja neotvorena poglavlja u pregovorima Hrvatske i Europske unije.

Završetak pregovora najkasnije početkom iduće godine

«Mislim da postoje objektivni preduvjeti da se pregovori Hrvatske i EU završe do kraja ove godine ili sasvim početkom slijedeće godine. Ključno je da pregovori budu dovršeni do veljače jer bi se time još za vrijeme mađarskog predsjedanja potpisao sporazum o pristupanju naše zemlje EU. To nam onda otvara mogućnost da početkom narednog poljskog predsjedanja sudjelujemo u razgovoru o budžetu, a to bi značilo da se uključimo u razgovor o financijskom paketu koji će uključivati i Hrvatsku», zaključio je Šimonović.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika