27.09.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

SANTA MONICA

OPLJAČKAN TVORAC SERIJE "ER"

...

OPLJAČKAN TVORAC SERIJE “ER”

Michael Chrichton, američki pisac, koji se proslavio nizom izuzetno uspješnih romana i filmskih scenarija, te koji je idejni tvorac izuzetno uspješne američke televizijske serije “ER” – “Hitna služba”, bio je žrtva drske pljačke u vlastitom domu. Dvojica kriminalaca upali su mu u kuću, zaprijetili mu pištoljem, te ga vezali, dok su oni po kući tražili vrijedne predmete. Odnijeli su sa sobom razne stvari, ali javnosti nije objavljeno što. Prema policijskim izvorima pisac nije povrijeđen, niti su razbojnici prema njemu – osim što su ga vezali – primijenili drugu fizičku silu. Nije poznato da li je u vrijeme pljačke u kući bila i Crichtonova tinejdžerska kći.
Policija se vrlo diskretno drži o ovom slučaju, čak ne želi potvrditi da je Crichton žrtva, nego samo kaže da je to pljačke došlo u njegovoj kući. Niti 59-godišnji Crichton ne želi davati bilo kakve komentare o ovom slučaju.
Crichton se proslavio sedamdesetih godina kada je njegov roman “Andromeda Strain” postigao izvanredan uspjeh kod čitatelja, te je kasnije po njemu snimljen film. On je autor i knjige “Yurassic Park”, po kojoj je snimljen jedan od najgledanijih filmova svih vremena. Crichton je diplomirao medicinu, pa je svoje medicinsko znanje iskoristio kada je za televiziju pripremo sinopsis serije “E.R.”, koja posljednjih godina obara rekorde gledanosti. Crichton se tek nedavno preselio iz New Yorka u Kaliforniju, te prije godinu dana kupio vilu u Santa Monici. Posljednjih godina o njemu se dosta pisalo iz privatnih razloga, jer je njegova žena zatražila razvod nakon 13 godina braka.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika