01.07.2010. / 07:25

Autor: Nacionalova redakcija

Dobar posao u Sloveniji: Tedeschi za 300 milijuna eura preuzeo Drogu Kolinsku

U Sloveniji se nagađa da će Tedeschi, čim preuzme Drogu Kolinsku, nešto morati 'deinvestirati', to jest prodati, te da bi to mogla biti kava jer je ona, premda poznati brand, manji dio slovenskoga poslovanja

Emil TedeschiEmil TedeschiAtlantic grupa Emila Tedeschija uspjela je kupiti slovensku prehrambenu tvrtku Drogu Kolinsku i to navodno za 300 milijuna eura.

To je simbolički najvažnije preuzimanje neke kompanije izvan Hrvatske. Detalji ovog preuzimanja bit će objavljeni u četvrtak u Portorožu na konferenciji za novinare.

Iako iz same tvrtke još nema potvrde ovog preuzimanja, iz samog poziva novinarima više je nego jasno da je Atlantic grupa novi vlasnik slovenske kompanije.

Kupnjom Droge Kolinske Atlantic grupa prihodom će prestići Podravku i postati važna regionalna kompanija.

Tedeschi ne dobiva samo poznate slovenske brandove, poput barcaffea, nego i razgranat biznis u Srbiji, gdje Droga Kolinska drži neke od najjačih brandova, poput Grand Kafe i Štarka. Tedeschi je s Kolinskom 'osvojio' i Cocktu, Jupi, Donat Mg, Argetu, Smoki, Najlepše želje, Zlatno polje, Petit Beurre...

U Sloveniji se nagađa da će Tedeschi, čim preuzme Drogu Kolinsku, nešto morati 'deinvestirati', to jest prodati, te da bi to mogla biti kava jer je ona, premda poznati brand, manji dio slovenskoga poslovanja.

Tedeschi je u utrci za Drogu Kolinsku pobijedio investicijske fondove Mid Europa Partners, Advent i Warburg Pincus. Slovenski su mediji od travnja, kad je Atlantic objavio da je zainteresiran za Droga Kolinsku, tvrdili kako upravo hrvatska kompanija ima najmanje šanse, no dala je na kraju najbolju ponudu koju prodavatelj nije mogao odbiti, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Agrokor i Atlantic Grupa objavili su kako su prodali svoje 13 postotne udjele u RTL Hrvatska većinskom vlasniku RTL Grupi. U obavjesti objavljenoj na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika