01.07.2010. / 09:02

Autor: Nacionalova redakcija

Hrvatski rekorderi: Najbolje plaćeni direktor zarađuje 200.000 kuna mjesečno

Ove godine isplaćena je i rekordna otpremnina od 6,7 milijuna kuna Tomislavu Dragičeviću, dugogodišnjem direktoru Ine, koji će tako po poreznoj prijavi iduće godine biti zacijelo šampion

Najbolje plaćeni direktor, odnosno menadžer u Hrvatskoj u džep mjesečno ubaci čak 200.000 kuna. Istovremeno, za tu plaću radi čak 60 radnika, koji mjesečno zarađuju crkavicu od tek 3.000 kuna.

Kako piše Večernji list prema preliminarnim podacima Porezne uprave, nakon obrađenih 65 posto poreznih prijava, prvih je dvadeset prijavljenih dohodaka od nesamostalnog rada od 2,6 do 5,4 milijuna kuna bruto.

Iz ovih podataka je očito kako kriza koja je navodno pogodila našu državu još nije pogodila one koji vode velike sustave i najbolje su plaćeni, a u nas su to mahom direktori telekomunikacijskih kompanija i banaka koji na mjesec imaju između 100 i 200 tisuća kuna. Poznato je tako da šef T-HT-a Ivica Mudrinić mjesečno zaradi oko 180 tisuća kuna.

Za Hrvatsku su to itekako velike plaće, budući da jedan menadžer, po njima, zaradi jednako koliko i 60 radnika, koji mjesečno zarađuju po 3000 kuna. No, opet te plaće nisu onolike kolike su u Europskoj uniji. Ondje je menadžerska plaća kao 500 radničkih, i ponekad doseže i do desetak milijuna eura.

I dok se u EU o tome raspravlja, svoj prijedlog su dali hrvatski sindikalisti tražeći da menadžerska plaća bude u visini 10 radničkih. U međuvremenu, ove godine isplaćena je i rekordna otpremnina od 6,7 milijuna kuna Tomislavu Dragičeviću, dugogodišnjem direktoru Ine, koji će tako po poreznoj prijavi iduće godine biti zacijelo šampion.

Zanimljivo je i da je od 20 rekordnih plaća čak 18 isplaćeno u Zagrebu, a samo dvije izvan Zagreba i obje u Splitu, doznaje Večernji list.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika