01.07.2010. / 09:35

Autor: Nacionalova redakcija

Aegean Airlines ušao u udrugu Star Alliance

S Aegean Airlinesom udruga Star Alliance sada pokriva prema/iz/unutar Grčke više od 1500 tjednih letova do 69 odredišta u 27 zemalja

Aegean Airlines postala je dio Star AllianceaAegean Airlines postala je dio Star AllianceaNa svečanosti održanoj u Ateni, grčka kompanija Aegean Airlines primljena je u udrugu Star Alliance kao njezin 28. član.

"Pridruživanje udruzi Star Alliance čast je i velika prilika za Aegean Airlines. Od danas će naši klijenti uživati u prepoznatljivosti, povlasticama loyalty programa i renomiranoj globalnoj usluzi. Istodobno, na karti će se nalaziti „zvjezdica", koja će ukazivati na to da su usluge i pristup Grčkoj značajno poboljšani", rekao je Theodore Vassilakis, predsjednik Aegean Airlinesa.

Aegean Airlines završio je proces integracije i unapređenja svog sustava u kratkom dvanaestomjesečnom razdoblju, nakon što je u svibnju 2009. godine prihvaćen kao budući član udruge.

"Kompanija Aegean donosi obitelji Star Alliance bogato iskustvo i široku mrežu domaćih i međunarodnih linija. Za članove mreže Grčka predstavlja važno putničko tržište na kojemu bi Atena mogla postati vodeće aerodromsko transferno čvorište s rastućim brojem presjedanja. Atena je već postala važan igrač jugoistočne Europe i očekujemo da će ulazak u mrežu Star Alliancea biti potpora njezinom daljnjem razvoju", istaknuo je Jaan Albrecht, glavni izvršni direktor Star Alliancea.

Spajanje Grčke sa svijetom

Grčka je strateški važna zbog zemljopisnog položaja na istočnom Mediteranu te se zbog toga smatra glavnim jugoistočnim ulazom u Europsku uniju. S Aegean Airlinesom udruga Star Alliance sada pokriva prema/iz/unutar Grčke više od 1500 tjednih letova do 69 odredišta u 27 zemalja.

Štoviše, grčke zajednice koje su prisutne u više od 100 država - poput Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Australije, Njemačke i Kanade - sada mogu koristiti prednosti zrakoplovne udruge prigodom posjećivanja prijatelja i obitelji.

Također, poslovna zajednica u Grčkoj odsad će se moći koristiti Star Alliance Frequent Flyer pogodnostima i na domaćim letovima, kao i s više avioprijevozničkih itinerara (multiple carrier itineraries) na putovanjima diljem Europe i prekooceanskim letovima.

Grčka je također važno tržište sastanaka i konvencija. Stoga uključivanje kompanije Aegean u oba programa Star Alliancea - Convention Plus i Meetings Plus - omogućuje i nove poslovne prilike.

Poboljšani pristup najpopularnijim grčkim odredištima za odmor

Grčka je nedvojbeno jedno od najtraženijih odredišta za odmor. Pridruživanje Aegeana omogućit će ugodno putovanje u više od 17 domaćih odredišta, a uključenjem tih odredišta u Star Alliance Europe Airpass te u vrlo popularnu tarifu Round-the-World fare, letovi prema tim odredištima bit će dostupni po vrlo povoljnim cijenama. U skladu s tim korisnici Frequent Flyer programa moći će zamijeniti svoje milje za putovanje do mnogih novih odredišta u mreži Star Alliancea.

Javno izlistana kompanija Aegean Airlines započela je s poslovanjem prije 11 godina. U floti ima 30 zrakoplova, koji obavljaju više od 150 dnevnih letova i lete na ukupno 54 domaće i međunarodne linije. Konkretno, pokriveno je 26 linija u Grčkoj i dodatnih 28 međunarodnih linija. Godine 2008. Aegean Airlines postao je najveći grčki avioprijevoznik po broju prevezenih putnika.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika