01.07.2010. / 14:28

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Žderiću prijeti pet godina zatvora: Krivotvorinom dokazivao krivnju Slobodne Dalmacije

U državnom odvjetništvu tvrde da je Žderić bio svjestan da ponuda na natječaj nije ni poslana i da dopis koji je predao sudu ne potječe od nadležnog tijela

Željko ŽderićŽeljko ŽderićProtiv glavnog direktora Konstruktora Željka Žderića (55) splitsko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužni prijedlog zbog krivotvorenja isprave kojom je pokušao dokazati da ga je Slobodna Dalmacija oklevetala i oštetila za čak 1,7 milijarda kuna.

Žderić je optužen da je u prosincu 2005. općinskom sudu podnio tužbu protiv splitskog dnevnika radi naknade štete i pritom priložio krivotvoreni dopis u kojem je lažno naveo da je zbog pisanja Slobodne Dalmacije izgubio velik posao u Libiji.

U navodnu dopisu libijskoga Glavnog vijeća za promet bilo je navedeno da je Konstruktorova ponuda, poslana na natječaj za izgradnju ceste u toj sjevernoafričkoj državi, odbijena zbog članka u kojem je optužen za zlouporabe u poslovanju i pranje novca.

Libijci odbacili Žderićeve tvrdnje

U državnom odvjetništvu tvrde da je Žderić bio svjestan da ponuda na natječaj nije ni poslana i da dopis koji je predao sudu ne potječe od nadležnog tijela.

Po pisanju tiska, libijsko veleposlanstvo u Zagrebu lani je u lipnju na upit splitskog općinskog suda odbacilo Žderićevu tvrdnju da se Konstruktor natjecao za gradnju ceste te zanijekalo da postoji dokument kojim je glavni direktor Konstruktora pokušao dokazati krivnju splitskog dnevnika.

Za krivotvorenje isprave predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Vezane vijesti

Tri hrvatske tvrtke na natječaju za autocestu u BiH

Tri hrvatske tvrtke na natječaju za autocestu u BiH

Tri hrvatske građevinske tvrtke, Viadukt, Konstruktor i Ingra inženjering, prijavile su se odvojeno na međunarodni natječaj za izgradnju 37… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika