02.07.2010. / 13:43

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Slučaj Podravka: Optužnice protiv Marinca, Šestaka i stečajnog upravitelja Peveca

Okrivljenicima Zdravku Šestaku i Darku Šketi stavlja se na teret da su početkom travnja 2009. godine u Koprivnici, Šketa kao predsjednik uprave društva "Sloga" d.d. (tvornica obuće sada u stečaju), a Šestak kao predsjednik Podravkine uprave i član nadzornog odbora "Sloge"

Darko MarinacDarko MarinacOpćinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnice protiv tri osobe zbog nesavjesnoga gospodarskog poslovanja i zloporabe položaja i ovlasti te zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu ovlasti i položaja.

Kako je na internetskoj stranici izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo navodeći samo inicijale okrivljenika, optužni prijedlog podignut je protiv hrvatskih državljana Zdravka Šestaka (1968.), Darka Marinca (1950.) i Darka Šketa (1959.).

Šestaku i Marincu stavlja se na teret da u svibnju i lipnju 2007. u Koprivnici, i to Šestak kao član uprave Podravke, a Marinac kao predsjednik uprave Podravke, prilikom dogovora i odobrenja kredita drugom trgovačkom društvu nisu postupali s pažnjom dobrog gospodarstvenika te da su - ne brinući se o imovinskim interesima društva Podravke - drugom trgovačkom društvu na ime kredita odobrili isplatu od pet milijuna kuna i da su tako Podravki nanijeli štetu.

Okrivljenicima Zdravku Šestaku i Darku Šketi stavlja se na teret da su početkom travnja 2009. godine u Koprivnici, Šketa kao predsjednik uprave društva "Sloga" d.d. (tvornica obuće sada u stečaju), a Šestak kao predsjednik Podravkine uprave i član nadzornog odbora "Sloge", znajući da je "Sloga" pred stečajem i da će svako opterećenje imovine smanjiti mogućnost namirenja njezinih vjerovnika, a s ciljem da naknadno osiguraju povrat kredita od pet milijuna kuna, sklopili sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnoga prava na nekretninama "Sloge".

Zanimljivo kako okrivljeni Darko Šket trenutno vodi jedan od javnosti najzanimljivijh stečajnih postupaka. Naime, Šket je stečajni upravitelj Pevec grupe te ostaje upitno kako će ovaj optužni prijedlog utjecati na njegovu ulogu u vođenju Pevecovog stečaja.

Time je umanjena vrijednost stečajne mase, navodi Općinsko državno odvjetništvo u optužnom prijedlogu.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 02.07.10. 14:03

kompletni pravosudni, policijski i drzavno odvjetnitcki aparat u koprivnici kao i u ostatku hrvatske je takva sramota da se to nemoze rijetcima opisati. dali se moze vjerovati da odvjetnishtvo u kc i ostalim regijama bude smjesteno u istoj zgradi kao i zupanijski, optcinski sud. ne, nisu u sukobu interesa. u pravosudju se sudi onak kak se drzavni odvjetnik sa sudcem dogovori i to negdje na kavi ili gemishtu. riga mi se od hrvatske pravde. obrana i da hotce nema shanse, oni su samo qofol kao figure zbog medija. zakoni vrijede samo za optuzbu, a bi kofol trebalo vrijediti i za obranu?!. i opet.. riga mi se od hrvatske pravde.
bitch


registracija
31/1/10

STTony, 02.07.10. 14:34

gromco, 100% se slažem s tobom, policija, sudstvo i odvjetništvo su institucije samo za riganje od muke, ništa drugo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika