03.07.2010. / 10:21

Autor: Nacionalova redakcija

Muke po Mamiću: Carinska uprava zaplijenila jahtu Dinamovog dopredsjednika

Sadašnja vrijednost Malucive procjenjuje se na oko pola milijuna eura, no kupljena je za puno više. Carina je procijenila jahtu puno skupljom od 700 tisuća eura, navodno je prava cijena oko milijun i pol eura

Zdravko MamićZdravko MamićCarinska uprava zaplijenila je prije 10 dana jahtu Marija Mamića, sina izvršnog dopredsjednika Nogometnog kluba Dinamo Zdravka Mamića, odnosno stavila ju je pod nadzor, pa Mamićevi do daljnjeg ne mogu uživati na 20-metarskoj Malucivi.

"Riječki carinici su tijekom redovne kontrole uočili nepravilnosti, no postupak je još u tijeku budući da tek trebamo saslušati Mamićevog sina. Nećemo dozvoliti nepravilnosti, ali nećemo ni nikome unaprijed suditi", potvrdio je za Večernji list zaplijenu jahte šef Carinske uprave Mladen Barišić.

Zdravko Mamić je samo kratko na to rekao kako je sin vlasnik jahte te da se on nema potrebu to komentirati.

Problem je u tome što je Mario Mamić jahtu Malucivu registrirao na svoju tvrtku za iznajmljivanje, odnosno u gospodarske svrhe, ali je ta jahta bila korištena isključivo u privatne svrhe.

Mario Mamić nije platio carinu za tu jahtu, koja je portebna ako se ona koristi u privatne svrhe, ali ni poseban porez.

Njegova je jahta zapećaćena i na vezu u Ićićima u ACI-jevoj marini, a djelatnici marine paze da ne netko ne isplovi s njom.

Mario Mamić ima se pravo žaliti, ali žalba još nije stigla. Tek kad plati prilikom uvoza neplaćenu trošarinu od 150 tisuća kuna i druge troškove, kao i novčanu kaznu jer je u carinskom prekršaju, morski vuk Zdravko Mamić mogao bi zaploviti svojim brodom, odnosno brodom registriranog na tvrtku njegova sina. Ogluši li se na rješenje inspekcije država će u ovršnom sudskom postupku nastojati naplatiti svoje potraživanje - oglasit će prodaju jahte na javnoj dražbi.

Sadašnja vrijednost Malucive procjenjuje se na oko pola milijuna eura, no kupljena je za puno više. Carina je procijenila jahtu puno skupljom od 700 tisuća eura, navodno je prava cijena oko milijun i pol eura, piše Večernji list

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika