03.07.2010. / 11:34

Autor: Nacionalova redakcija

Kalinić opisuje ubojstva: 'Ogulili smo kožu, meso odstranili s kostiju i samljeli'

Tužitelji pretpostavljaju da Kalinić ove pojedinosti priča kako bi, kada se nađe u srbijanskom zatvoru, sebi osigurao maksimalni autoritet i strahopoštovanje ostalih zatvorenika

Sretko Kalinić ZvijerSretko Kalinić Zvijer"Prvo smo ga ubili, potom smo mu oderali svu kožu. Potom smo mu odstranili meso, samljeli to u Boschevoj mašini za mljevenje mesa, a kosti prepilili Boschevim nožem. Samljeveno meso bacili smo u WC školjku, a kosti u rijeku. Stan smo poslije okrečili, ali je na zidovima ostalo tragova krvi..."

Dio je to iskaza Sretka Kalinića (41), jednog od Đinđićevih ubojica, koji je dao zamjeniku ravnatelja USKOK-a koji ga već četvrti dan ispituje u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici.

Kao i policajce koji su s njim razgovarali, tako i tužitelja USKOK-a zaprepašćuju hladnokrvnost, mirnoća i lakoća kojima opisuje likvidacije pripadnika srbijanskog podzemlja Milana Jurišića i Ninoslava Konstantinovića, piše Jutarnji list.

Dodaje se kako taj dio njegova iskaza o ubojstvu Milana Jurišića, odbjeglog člana zemunskog klana u Španjolskoj, poklapa se i s pečatima u hrvatskoj putovnici koju ju je posjedovao koristeći lažni identitet.

Ispitivanje u Svetošimunskoj će trajati još nekoliko dana, a potom će iskaz biti proslijeđen tužiteljima u Srbiji. Tamošnjim forenzičarima dostavljeni su i DNK nalazi Sretka Kalinića, pa su već sada riješena dva ubojstva, a očekuje se da će njegov iskaz pokrenuti i nove istrage.

"To su monstrumi!", komentirao je jedan visoki dužnosnik upoznat s iskazom. Kalinić pritom nastoji u iskazu minorizirati svoju ulogu u likvidacijama, sada sve prebacuje, među ostalim, i na Miloša Simovića, koji ga je ranio 8. lipnja kod jezera Rakitje.

Tužitelji pretpostavljaju da Kalinić ove pojedinosti priča kako bi, kada se nađe u srbijanskom zatvoru, sebi osigurao maksimalni autoritet i strahopoštovanje ostalih zatvorenika.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika