04.07.2010. / 12:50

Autor: Nacionalova redakcija

Priznanje za premijerku: Vanity Fair uvrstio Kosor među najmoćnije svjetske političarke

Odmah nakon Johanne Sigurdardottir, premijerke Islanda i prve političarke u Europi koja ne skriva svoju homoseksualnost, na šestom mjestu našla se i naša premijerka

Jadranka Kosor dobila je priznanje od Vanity FairaJadranka Kosor dobila je priznanje od Vanity FairaAmerički magazin Vanity Fair u tekstu pod naslovom "Upoznajte vaše ženske svjetske vođe" nabrojao je 11 žena koje u ovom trenutku obilježavaju svjetsku političku scenu.

Na toj se listi našla i hrvatska premijerka Jadranka Kosor koja je zaslužila šesto mjesto na listi poznatog američkog magazina. Prva na listi je, dakako, njemačka kancelarka Angela Merkel koja se, otkako je krajem 2005. preuzela vlast, prometnula u jednu od najmoćnijih političkih figura svijeta.

U društvu premijerke Kosor našle su se Mari Kiviniemi, premijerka Finske te Julia Gillard, premijerka Australije, obje na tu dužnost izabrane prošloga tjedna. Odmah nakon Johanne Sigurdardottir, premijerke Islanda i prve političarke u Europi koja ne skriva svoju homoseksualnost, na šestom mjestu našla se i naša premijerka.

Kosor je opisana kao nagrađivana novinarka koja je karijeru započela 1971. tijekom Hrvatskog proljeća, pokreta koji se borio za veća prava Hrvatske koja je tada bila dio Jugoslavije. Američki magazin dodaje kako je Kosor u politiku ušla 1995. kao zastupnica u Hrvatskom saboru, a prva hrvatska premijerka postala je nakon ostavke njezinog prethodnika Ive Sanadera prošle godine.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 04.07.10. 14:16

Što ste se svi raskokodakali Vanity Fair je nabrojio sve (ponavljam: SVE!) žene koje u svijetu u ovom trenutku vode neku državu, Zar mislite da su svi hrvati polupismeni idioti koji ne će otići pogledati originalni članak u Vanity Fairu i ne će shvatiti ovo: "Two women—Mari Kiviniemi in Finland and Julia Gillard in Australia—became heads of state last week, bringing the total number of female world leaders to 11". Dakle, da bi se bilo na toj listi dovoljno je bilo biti žena i biti predsjednica neke vlade ili neke države. Priznanje, my ass!


registracija
16/6/10

nosonja, 04.07.10. 18:29

Dečki,jebi ga,znam da je to vijest i znam da je danas nedjelja,nestašica bilo kakvih vijesti,ali mnogi će (crnokronikaši) misliti da je to nekakav uspjeh naše Jace.Malo ste me razočarali.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 05.07.10. 02:48

HA HA HA HA najmocnija zena svijeta se nezna sluziti kompjuterom pa pravi vazne greske u powerpointu. Nezna strane jezike, pa je iza leda diplomati ismijavaju. Postala ja premijerka jer ju je lopov Sanader stavio kao sigurnu odstupnicu, onda mu je zabila noz u leda, jer vlast je slast. Inace treba ispitati kako je i dali je jaca zavrsila pravni faks, dali je krstena po podenju u katolickoj crkvi. Najmocnija zena svijeta zivi u stanu koji je dobila od potenijalnog ratnog zlocinca Suska za 15% stvarne vrijednosti. E moj nacikonal, kak ve vi gluposti pisete


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika