04.07.2010. / 16:46

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Sukob u Splitu: Policija spriječila obračun 'Torcidaša' i narkomana

U općem metežu većina izgrednika je uspjela pobjeći, dok je policija uhitila tri osobe iz Splita - M.V. (23), K.G. (22) i T.B. (20). Prilikom intervencije policije T.B. je pokušao pobjeći tako što je jednog od policajaca udario šakom u prsa, no svladan je, vezan i zajedno s ostalom dvojicom priveden u policijsku postaju

Splitska policija potvrdila je danas da se jučer veća skupina mladića nasilnički ponašala prema prolaznicima, a kako se neslužbeno doznaje spriječen je sukob pripadnika navijačke skupine Hajduka "Torcide" i lokalnih ovisnika o narkoticima.

Policija je, neslužbeno se doznaje, prethodno imala dojavu da će se dogoditi sukob, pa su na vrijeme stigli na mjesto događaja u Šižgorićevoj ulici.

"Jasno su im stavili do znanja da su dileri i narkomani, da tu godinama stvaraju nered i šire nehigijenu, da to ljudima ovog kvarta smeta te su im naredili da se maknu. Jedan od torcidaša udario je letvom u kontejner. Samo njih dvojica imala su drvene letve u ruci, a svi ostali nisu bili naoružani. I sve bi ostalo na prijetnji da se ovi narkomani nisu nakon toga uzjogunili, dignuli repicu i počeli torcidaše dozivati: Ajde, vratite se ako imate muda", ispričao je jedan od očevidaca za Slobodnu Dalmaciju.

U općem metežu većina izgrednika je uspjela pobjeći, dok je policija uhitila tri osobe iz Splita - M.V. (23), K.G. (22) i T.B. (20). Prilikom intervencije policije T.B. je pokušao pobjeći tako što je jednog od policajaca udario šakom u prsa, no svladan je, vezan i zajedno s ostalom dvojicom priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Policija je najavila kako će protiv M.V. i K.G. podnijeti prekršajne prijave iz Zakona o javnom redu i miru, dok će najmlađi među njima uz prekršajnu dobiti i kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu.

"Već više od tri godine ispred tog dućana okuplja se poveća skupina dilera i narkomana koji tu konzumiraju i prodaju drogu i maltretiraju poštene građane, a da to, osim nas iz kvarta, nikoga nije briga. Ni policiju ni nikoga.Ne znam kako gradonačelniku Kerumu ne smeta ta situacija ispred dućana kojemu je on vlasnik. Ti momci iz kvarta odlučili su iskazati građanski neposluh i otjerati te narkomane. Znam barem trojicu momaka koje je policija privela na informativni razgovor i to su sve momci bez dosjea. Dapače, oni su čak sudjelovali u nedavnoj akciji darivanja krvi i jednostavno im je sve ovo dozlogrdilo", kazao je za Slobodnu predsjednika Društva davatelja krvi "Lokve" Danijel Lolić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika