05.07.2010. / 14:03

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Domoljublje po Milinoviću: 'Pristanak na manje plaće znak je ljubavi prema domovini'

"Predložio sam vam tada da sami sebi smanjimo plaće između 10 i 15 posto kako bi riješili dubioze i to smo jedini u Hrvatskoj i učinili. Već za pola godine bili smo u stanju isplatiti u jednom mjesecu tri plaće. To je prava ljubav prema Domovini"

Darko MilinovićDarko MilinovićMinistar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović u ponedjeljak je pohodio svoj Gospić gdje je u Općoj bolnici pustio u rad novi uređaj magnetske rezonancije vrijedan 12 milijuna kuna. Tom prigodom Milinović se osvrnuo na dane kada je bio prvi čovjek ove bolnice te je u 'dirljivom' govoru objasnio svim prisutnima pravi smisao 'domoljublja'.

"Sjećam se da su, kada sam postao ravnatelj, plaće kasnile tri mjeseca. Tada sam vas, slično kao i danas, okupio i zamolio da razumijete u kakvom smo teškom stanju i ovom prilikom vam zahvaljujem što ste imali razumijevanja. Predložio sam vam tada da sami sebi smanjimo plaće između 10 i 15 posto kako bi riješili dubioze i to smo jedini u Hrvatskoj i učinili. Već za pola godine bili smo u stanju isplatiti u jednom mjesecu tri plaće. To je prava ljubav prema domovini, ali i realno sagledavanje stvarnosti. Zato tražim da i danas razumijete ovu tešku, ali ne i bezizlaznu situaciju u Hrvatskoj", poručio je Milinović gospićkim bolničarima, prenosi Jutarnji list.

Ministar je potom objasnio kako tisuću pacijenata iz Ličko-senjske županije više neće morati na magnetsku rezonanciju odlaziti u Rijeku, Zagreb ili Zadar i tako će se uštedjeti više od milijun kuna na godinu i smanjiti liste čekanja u tim centrima, rekao je u prigodi puštanja u rad magnetske rezonancije ministar Darko Milinović.

U ovoj teškoj recesijskoj godini ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi za ulaganja u novu opremu izdvojilo je 825 milijuna kuna. Danas je u radu 20 magnetskih rezonacija, a u javnu uporabu stavit ćemo takvu opremu iz privatnog sektora što će također pridonijeti smanjenju lista čekanja koja je već sada manja 20 do 30 posto, dodao je Milinović.

Najavivši da će uskoro biti puštena u rad magnetska rezonancija u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, ocijenio je kako je to najbolji pokazatelj da ćemo se i te kako skrbiti za zdravlje djece. Potom će magnetskom rezonancijom biti opremljena bjelovarska bolnica te bolnice u ostalim središtima jer je želja da svaka županija ima barem jedan takav uređaj, istaknuo je Milinović.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

registracija
16/6/10

medmed, 05.07.10. 14:13

apsolutno da je to domoljublje jer pristankom na manje plaće ovih što suse uhljebili na državne jasle mogli bi se spasiti nezaposleni, umirovljenici, besplatni udžbenici, podići cenzus za dječje doplatke, a ne samo uhljebljenicima davati regrese, cipelarine, putarine i kao najapsurdnije , davat im božićnice jer 99% uhljebljenih neznaju ni gdje se crkva nalazi , a sve iz razloga jer ih je većina izrasla iz jugo-komunističkih obitelji, što naravno nežele priznati, ali stvar je vidljiva, ako si ušao u partiju dobio si posao, a ako si radio u državnoj firmi, djete ti je imalo prednost pri zapošljavanju itd., i to je gospodo bio jugo-partijski recept kao i danas, kroz ofarbanu babu i ozrena (hm) dižu tihu revoluciju, a sve zato što to nije do kraja riješio pokojni predsjednik Tuđman.


registracija
30/6/10

petrus7, 05.07.10. 15:58

popuši mi kurčinu medmed. Nek se minisri i kosorica pa i ti HDZov vojnik odreknu plaća pička vam materina


registracija
27/7/09

columbo, 05.07.10. 17:42

Dobro kaze ovaj Milanovic - neka se to nesto sto se zove narod odrekne svega u ime nicega...Tako ce za lopovima ostati vise. Naravno pod parolom -sve za Hrvatsku!
Jadni bogo do cega smo dogurali...


registracija
30/5/10

ropan, 05.07.10. 20:30

Nije se tomu čuditi. Naime, jučerašnji Stankovićev gost "Nedjeljom u dva" rekao je kako je u Gospiću Milinović strah i trepet, svi ga se boje jer se ništa ne gogađa a da to Dado nije odobrio. Tako je magnetska rezonanca stigla Ličanima. Isto stanje, naglasio je, je i u Virovotici gdje je glavni Josip Đakić, ali ne znam je li magnet na putu.


registracija
29/11/09

Ivis, 05.07.10. 21:08

Dok je bio u SKJ, govorio je, "treba stezati kajis", a sada nas poziva na domoljublje. Bit' cemo mi dobri domoljubi, a jos bolji s punim trbuhom! BIJEDNICI! Raspisite izbore i sve ce biti u najboljem redu! Sada imamo povecanu inflaciju gluposti. Blizi vam se kraj


registracija
11/1/10

fluid, 05.07.10. 22:16

Milinković je dokaz da njegova inteligencija zaista odgovara antropološkom izgledu.Tip je mrak i najboljhi primjer tko je na vlasti.


registracija
25/6/10

vidra, 06.07.10. 12:32

Bože svakakovih nas ima! Milinković-intelektualac! Nekad sam mislio da intelektualac ne može valjati svašta, međutim Milinković tu je tezu srušio, već davno. Kao što je bilo u prošlom sistemu, tako je i sada. Važno je pripadati Partiji, koja ti daje moć i možeš pričati sve što ti padne na pamet bez posljedica.


registracija
10/7/10

Torquemada, 10.07.10. 17:52

A da ti malo mozak pregledaju na onoj magnetskoj rezonanci što si je Gospiću darovao. sudeći po onome što i kako si do sada radio i djelovao jako bi se iznenadili nalazom. Našli bi mrtvog mozgojedca u glavi. Davno je već skikno. Očito čovjek ima manjak centimetara pa misli da je tehničar.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika