Objavljeno u Nacionalu br. 764, 2010-07-06

Autor: Boris Bilas

Problemi za Ban centar: Prodaje se gradilište od 100 milijuna eura u središtu Zagreba

Centar će raspolagati sa 600 podzemnih garaža, 70 stanova ukupne površine 10.100 četvornih metara, 7600 četvornih metara poslovnih prostora. Predviđena cijena četvornog metra je između 5000 i 7000 eura, što je i jedan od razloga zbog čega investitori imaju problema s njihovom prodajom

INVESTITORI U LUKSUZNI KOMPLEKS zapali su u
probleme zbog krize na tržištu nekretninaINVESTITORI U LUKSUZNI KOMPLEKS zapali su u probleme zbog krize na tržištu nekretninaZbog velike krize na tržištu nekretninama i slabog interesa za kupnju novih stanova, Ban centar, 100 milijuna eura vrijedan projekt gradnje luksuznih stanova u samom središtu Zagreba, nalazi se u financijskim problemima. Prema Nacionalovim informacijama investitori koji su krenuli u izgradnju tog ambicioznog projekta okupljeni u tvrtku Centar Gradski podrum nemaju novca za završetak projekta, te su ga odlučili prodati, a kao jedan od mogućih kupaca spominje se i Stipić Grupa iz koje nam nisu ni potvrdili niti demantirali tu informaciju.

Iz Stipić Grupe nam je rečeno kako trenutačno pregovaraju o nekoliko građevinskih investicija, ali nam nisu željeli potvrditi da li pregovaraju i o preuzimanju projekta Ban centar. Tvrtku Centar Gradski podrum osnovala je grupa investitora među kojima su IGH, Konstruktor i Zagrebačka banka.

Prema posljednjim podacima objavljenim u konsolidiranom financijskom izvještaju za 2009. godinu, IGH je vlasnik 37,5 posto tvrtke Centar Gradski podrum, Konstruktor je u vlasništvu 42,5 posto, a Zagrebačka banka posjeduje 15 posto te tvrtke. Međutim, IGH je početkom lipnja svoj udio u ovom poslu prepustio bivšem predsjedniku Nadzornog odbora Petru Đukanu, koji je napustio tvrtku dva mjeseca prije isteka mandata. Đukan je od samog predstavljanja 2007. godine bio glavni čovjek projekta Ban centar. Ukupna površina tog centra koji se gradi uz sam Trg bana Josipa Jelačića je 32.000 četvornih metara.

Centar će raspolagati sa 600 podzemnih garaža, 70 stanova ukupne površine 10.100 četvornih metara, 7600 četvornih metara poslovnih prostora. Predviđena cijena četvornog metra je između 5000 i 7000 eura, što je i jedan od razloga zbog čega investitori imaju problema s njihovom prodajom.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika