06.07.2010. / 12:51

Autor: Hina

Početak gradnje Disneyevog parka u Šangaju moguć već u studenom

Šangajske gradske vlasti dale su Disneyevom projektu dugo očekivano zeleno svjetlo u studenome prošle godine, nakon odobrenja vlade u Pekingu

Disney već ima jedan tematski park u Hong KonguDisney već ima jedan tematski park u Hong KonguAmerički div u industriji zabave Disney mogao bi početi graditi planirani tematski park u Šangaju već u studenome, godinu dana nakon što su kineske vlasti dale zeleno svjetlo tome projektu, prenose u utorak kineski mediji.

"Pregovori o Disneyevom projektu nalaze se u konačnoj fazi i gradnja bi trebala početi već u studenome", prenosi China Business News, pozivajući se na neimenovani izvor.

To bi bio četvrti Disneyev tematski park izvan SAD-a i treći u Aziji, nakon Pariza, Tokija i Hong Konga, koji je otvoren 2005.

U Šangaju su privremeno obustavljeni svi radovi na većim građevinskim projektima do kraja izložbe World Expo 31. listopada, radi poboljšanja kvalitete zraka u tome gradu za održavanja tog šestomjesečnog svjetskog događaja.

Šangajske gradske vlasti dale su Disneyevom projektu dugo očekivano zeleno svjetlo u studenome prošle godine, nakon odobrenja vlade u Pekingu.

Detalji vezani uz cijenu i planirani vremenski okvir toga projekta nisu objavljeni ali su mediji izvijestili da će taj američki div u novi park koji će se prostirati na 10 kvadratnih kilometara uložiti 3,6 milijardi dolara.

Na upit novinara, Disney je priopćio da pregovori još nisu gotovi i da se nada skoroj objavi konačnog sporazuma i vremenskog okvira za otvaranje parka.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika