06.07.2010. / 17:32

Autor: Nacionalova redakcija

Kosor s Robinsonom: Pravda neće biti zadovoljena bez uhićenja Mladića i Hadžića

Govoreći o izlaznoj strategiji Suda, premijerka Kosor je kazala kako Hrvatska smatra da je od najveće važnosti da Ratko Mladić i Goran Hadžić budu uhićeni i dovedeni pred sud

Jadranka Kosor i Patrick Robinson (Foto: Vlada RH)Jadranka Kosor i Patrick Robinson (Foto: Vlada RH)Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima s predsjednikom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Patrickom Robinsonom, priopćili su iz Ureda za odnose s javnošću Vlade.

Premijerka Kosor tom je prilikom istaknula da je Hrvatska pri završetku pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju i podsjetila da su u proteklom tjednu otvorena posljednja tri poglavlja. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska aktivno pridonijela svim raspravama o izlaznoj strategiji Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju za vrijeme članstva u Vijeću sigurnosti UN-a.

Govoreći o izlaznoj strategiji Suda, kazala je da Hrvatska smatra da je od najveće važnosti da Ratko Mladić i Goran Hadžić budu uhićeni i dovedeni pred sud. Na sastanku se također razgovaralo o budućnosti arhive MKSJ i drugim temama vezanim za izlaznu strategiju.

Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Patrick Robinson zahvalio je na svemu što je predsjednica Vlade iznijela na raspravama o izlaznoj strategiji Suda za vrijeme članstva u Vijeću sigurnosti. Također, osvrnuo se i na situaciju vezanu uz bjegunce Mladića i Hadžića i naglasio da pravda neće biti zadovoljena dok ne budu uhićeni i procesuirani.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika