06.07.2010. / 23:09

Autor: Ana Smrečki

Premijerka Kosor poručuje: Bez obzira na sve prepreke odradit ću mandat do kraja

Suprotno željama oporbe na čelu Vlade planira ostati do kraja mandata, kako bi vodila zemlju i u ovim teškim trenucima

Kosor ponavlja da je vrijeme za hrabre ljude, a osobno smatra da spada u tu skupinuKosor ponavlja da je vrijeme za hrabre ljude, a osobno smatra da spada u tu skupinuI dok oporba zaziva smjenu vlasti, premijerka Kosor nakon prvih 365 dana mandata za HRT-ov Dnevnik plus poručuje da je Vlada kojoj je na čelu itekako čvrsta. Bez obzira na probleme koji su je dočekali nakon odlaska bivšeg premijera Sanadera iz Banskih dvora ističe da će i dalje ustrajati u provedbi mjera gospodarskog oporavka, u završetku pregovora s EU-om i beskompromisnoj borbi protiv korupcije.

Suprotno željama oporbe na čelu Vlade planira ostati do kraja mandata, kako bi vodila zemlju i u ovim teškim trenucima. Ponavlja da je vrijeme za hrabre ljude, a osobno smatra da spada u tu skupinu. Obećala je da će se uistinu svim silama truditi obaviti svoj posao najbolje što zna. Iako su je neki ministri na početku mandata ignorirali, Kosor ističe da je trebalo vremena da se naviknu na njezin način rada, a to je da budu dostupni 24 sata dnevno.

Sindikate još jednom pozvala na dijalog

Govoreći o sindikalnim akcijama i referendumu o Zakonu o radu, premijerka je pojasnila pojašnjava da ljudi nisu glasali protiv Vlade, već protiv krize. Sindikate je još jednom pozvala na dijalog, a budući da nikome nije u interesu da se u ova teška vremena uzima novac iz proračuna za raspisivanje referenduma, optimistično poručuje kako je sigurna da će postići dogovor sa sindikatima.

Osvrnuvši se na provedbu mjera gospodarskog oporavka otkiva da je njihova povedba bila jednako teška, bez obzira o kojem se potezu radilo, no ipak je izdvojila smanjivanje neporeznih davanja kao najtežu mjeru. Najavila je skore izmjene stečajnog zakona, pojasnivši da se ona odnosi na veliko čišćenje tržišta od trajno nelikvidnih subjekata.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 07.07.10. 00:09

a koju pitcqu maternu vi radyte?! drqate qurac na malo vitra i tceshete pitcqu u ukradenom stanu?.
sram sram sram
bitch


registracija
29/11/09

Ivis, 07.07.10. 00:14

Zivimo u nadi, da ces nam se poslije svega naci, na celu liste. Bijedno zavrsi svaki koji nasamari radnike. Zasto ti oni odjednom tako trebaju?


registracija
29/11/09

Ivis, 07.07.10. 00:29

Cijenu, ( i to punu ), platiti ce HSS, zbog vijernosti HDZ-eu! Gadna je bolest, ta VLAST!!!


registracija
30/6/10

petrus7, 07.07.10. 07:25

crkla dabogda prije izbora


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika