07.07.2010. / 15:30

Autor: Nacionalova redakcija

HND traži razriješenje Vijeća HRT-a, Stanković pije kiselinu iz akumulatora

"Hloverka Novak Srzić je pod velikim utjecajem vladajuće stranke i imenovana je zbog toga da bi kao žena od maksimalnog povjerenja - iako loših organizacijskih sposobnosti i premda nevoljena od podređenih - pokušala stvari držati pod nadzorom", kažu iz HND-a

Predsjednik HND-a Zdenko DukaPredsjednik HND-a Zdenko DukaReakcije na imenovanje Hlovereke Novak Srzić v.d. direktora programa HTV-a stižu sa svih strana. I dok je Aleksandar Stanković u pomalo sarkastičnom tonu za net.hr izjavio kako je "danas na HTV-u praznik i da u Hloverkinu čast pijem kiselinu iz akumulatora s Thompsonom i Glavašem", reakcija je stigla i iz Hrvatskog novinarskog društva koje je zatražilo od Hrvatskog sabora da razriješi cjelokupno Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije.

"Isto je Vijeće samo s jednim glasom protiv, 19. siječnja ove godine, istu osobu razriješilo dužnosti glavne urednice Informativnog programa HTV-a, utvrdivši pritom da je nezadovoljavajuće stanje u Informativnom programu HTV-a i da su vidljive objektivne i subjektivne teškoće u radu i upravljanju Informativnim programom", stoji u priopćenju HND-a u kojem se kaže da se u toj odluci pozivalo na pribavljeno mišljenje novinara i urednika koji su tajno glasujući - u velikoj većini bili protiv Hloverke Novak Srzić.

"Ovakvom apsurdnom odlukom, članovi Programskog vijeća bahato su se narugali hrvatskoj javnosti, izigrali njezin interes i zbog toga ih Sabor treba razriješiti.Ovo je imenovanje nastavak očajničkih pritisaka vladajuće stranke i Vlade na uređivačku politiku Hrvatske radiotelevizije koja u trenucima kad ima 813.000 potpisa protiv svoje politike želi ucjenama nadzirati javnu televiziju", kaže se iz HND-a te se dodaje da to drugim riječima znači - ako HRT ne bude prikazivao rad Vlade onako kako ministri i predsjednica budu htjeli - Vlada će mu drastično sniziti pristojbu.

"Hloverka Novak Srzić je pod velikim utjecajem vladajuće stranke i imenovana je zbog toga da bi kao žena od maksimalnog povjerenja - iako loših organizacijskih sposobnosti i premda nevoljena od podređenih - pokušala stvari držati pod nadzorom. HND će o ovom novom skandalu odmah izvijestiti međunarodnu javnost", kaže se na kraju prioćenja kojeg potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 07.07.10. 16:14

Duka, ne seri! Da je bilo pameti ti i Stanković nikada ne bi dobili priliku ni sekunde na javni prostor. Vi ste kopilad udbaška, neokomunistička, moderno zvana antifašistička. Želite diskriminacijama osigurati totalitarnost na medijima u Hrvatskoj. Svatko tko ne veliča Tita i partiju nije vaš drug nego je nacionalisti HDZ-ov kadar. Odakle ti govno jedno pravo da vi udbaško smeće imate pravo na sve a eto tamo neki nacionalist nema. Pa onda otvoreno kažite da želite da se otvori GOLI OTOK i strpajte ih tamo. Vi ste štakori ovog društva.


registracija
14/11/07

laufer, 07.07.10. 16:46

ha,ha UDBE i "komunista" nema već dvadeset godina, a ovima danas za sva sr..nja što su napravili u posljednjih dvadeset godina - kriva je UDBA!
"Komunisti" postoje samo u bedastim hadezejskim glavama i na te fore može padati samo neki maloumnik.
Poruka onih 813.000 ljudi je više nego jasna: dosta nam je vaših pričica i debilnih opravdanja za vaš kriminal, nesposobnost, bahatost i potcjenjivački odnos prema ljudima.
Priče o Babarogi ostavite za djecu.


registracija
18/5/10

Lakki, 07.07.10. 16:52

Zvonko obolio si od desnila. OK, ali toliko si zapjenjen da si cijeli portal umazao. Idi se liječi!


registracija
28/4/10

Zvonko, 07.07.10. 17:04

Djeco, kad vam narastu dlačice, ulogirajte se opet. I, kanite se lone i duduce!


registracija
9/1/10

vallone, 07.07.10. 17:32

Zvonkoooo, care!Samo tako, udri komunjare!Kao da te vidim dok pišeš ovakve komentare: opaka faca sjedi iznad zapljuvane tipkovnice, na stolu kutije sa probranim antipsihoticima i zvučno izolirana soba sa rešetkama na prozorima.Uvijek me razvesele tvoji komentari, stoga......udri Zvonkooooo care!


registracija
27/6/10

Pirimir, 07.07.10. 17:33

Oladite malo svi , žena je postavljena za v.d. , svakako poznaje posao ,ako je pametna neće ništa započinjati novo , zašto bi je ostali novinari volili , pa nismo djeca pa volimo ili ne volimo učiteljicu , treba poštovati rad i ličnost , treba poštovati kolege i susjede i rođake , malo sam pretjerao pa se ispričavam .Ne možeš baš sve ljude poštovati , neki ne zaslužuju to .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika