12.07.2010. / 08:14

Autor: Nacionalova redakcija

Sukob u Srpskom narodnom vijeću: Pupovac zbog 2,2 milijuna kuna prijavljen Uskoku

Pupovca, Miloševića i Dragojevića u prijavi se tereti za lažno prikazivanje prihoda. Kada su Vlahović i ostali upozorili na nezakonitosti, Pupovac ih je isključio iz Predsjedništva SNV-a, premda je za takvo što potrebna odluka Skupštine, tvrdi Vlahović

Milorad PupovacMilorad PupovacTrojica poznatih čelnika Srba u RH, Nenad Vlahović, potpredsjednik Srpskoga narodnog vijeća iz Garešnice, Nikola Sužnjević iz Gline i Staniša Žarković iz Virovitice, dožupan Virovitičko-podravske županije, prije nekoliko su tjedana USKOK-u podnijeli kaznenu prijavu protiv čelnika Srba u RH, Milorada Pupovca, Saše Miloševića i Rade Dragojevića.

Večernji list prenosi kako u kaznenoj prijavi piše da su Pupovac, Milošević i Dragojević, "možda i za neke osobne potrebe", počinili niz nezakonitih i kriminalnih postupaka pri iznošenju financijskog izvještaja Srpskog narodnog vijeća za 2008. Trojac se optužuje da je propustio pokazati gdje je nestalo oko 2.200.000 kuna jer u izvještaju pročitanom na Skupštini SNV-a u prosincu 2009. piše da su prihodi SNV-a bili oko 5,8 milijuna kuna, dok Vlahović i njegovi dokazuju da su iznosili 7,9 milijuna.

U prijavi se također navodi i da je Pupovac u prethodnom dogovoru omogućio Dragojeviću, glavnom uredniku tjednika Novost, da u ime Nadzornog odbora SNV-a podnese financijski izvještaj, premda to nije mogao. Pupovac i Milošević, potpredsjednik SNV-a, morali su znati da Dragojević nije član NO-a.

Pupovca, Miloševića i Dragojevića u prijavi se tereti za lažno prikazivanje prihoda. Kada su Vlahović i ostali upozorili na nezakonitosti, Pupovac ih je isključio iz Predsjedništva SNV-a, premda je za takvo što potrebna odluka Skupštine, tvrdi Vlahović za u izjavi za Večernji list.

"Pupovac i drugi lažnim prikazivanjem prihoda doveli u zabludu članove Skupštine SNV-a koji nisu znali da je s njihova računa nestalo skoro 2,2 milijuna kuna", kaže Vlahović i dodaje da su posjedu podataka o krivotvorenju financijskog poslovanja SNV-a, odnosno o deviznom računu za čije postojanje članovi Skupštine SNV-a nisu ni znali.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
30/5/10

ropan, 12.07.10. 09:54

Srpska posla.


registracija
14/11/07

laufer, 12.07.10. 10:48

Ljudi žive u Hrvatskoj, tako se i ponašaju.
Pupovac je član hadezejske koalicije, što bi imao drugačije navike od svojih koalicijskih partnera.
Ta dva milijunčeka su ionako samo sitniš u odnosu na puste milijarde koje svake godine zamrači domoljubno hadezejsko društvo.


registracija
30/6/10

petrus7, 12.07.10. 12:00

ali nema veze, koalicija se polako ali sigurno raspada. Evo nama izbora jako brzo.


registracija
12/7/10

Ivandija, 12.07.10. 13:15

ovo djubre treba iseliti iz Hrvatske ........kako doso tako oso.....


registracija
27/7/09

columbo, 12.07.10. 17:47

Tocno tako laufer - u javnoj kuci nemoguce je naci postenu kurvu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika