12.07.2010. / 13:56

Autor: Nacionalova redakcija

U Velikoj Gorici sve čisto: DORH odbacio prijavu protiv Picule, a Uskok protiv Barišića

Picula je bio osumnjičen da je ostvario bitna obilježja kaznenog djela nesavjesnog rada u službi prilikom sklapanja ugovora o zajmu između Grada Velike Gorice i TVG d.o.o

Tonino PiculaTonino PiculaNakon što je prošlog tjedan odbačena kaznena prijava protiv SDP-ovog gradonačelnika Koprivnice, u utorak je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici priopćilo kako je odbacilo i prijavu protiv bivšeg ministra vanjskih poslova gradonačelnika Velike Gorice Tonina Picule.

Kako se kaže u priopćenju prijava je odbačena jer se u ponašanju osumnjičenih Tonine Picule i Stjepana Uzbašića ne ostvaruju bitna obilježja prijavljenih kaznenih djela.

"Iz prikupljenih potrebnih obavijesti proizlazi da je osumnjičeni Tonino Picula, zbog nemogućnosti redovne uplate kojom bi bila izvršena dokapitalizacija istu izvršio kroz formu ugovora o zajmu čime je faktično izvršio dodatno ulaganje u navedeno trgovačko društvo, pa se dakle ne radi o nesavjesnom radu prilikom predlaganja donošenja zaključka o zajmu", stoji u priopćenju.

DORH dalje tvrdi kako je namjera sklapanja ugovora o zajmu bila dokapitalizacija radi razvoja i jačanja TVG d.o.o. pri čemu bi se povećao udjel Grada, a ne nanošenje štete Gradu Velika Gorica te je prijavu trebalo odbaciti.

Podsjetimo Picula je bio osumnjičen da je ostvario bitna obilježja kaznenog djela nesavjesnog rada u službi prilikom sklapanja ugovora o zajmu između Grada Velike Gorice i TVG d.o.o. na način da je kao gradonačelnik dogovorio s Alenom Konjevićem, direktorom TD TVG d.o.o., da podnese zahtjev za kratkoročnom pozajmicom.

Nakon što je zahtjev podnesen Picula je naložio da se izradi prijedlog zaključka o odobrenju pozajmice društvu iako je znao da se radi o tek osnovanom društvu koje nema imovine, a zatim je prijedlog zaključka stavio na dnevni red 155. sjednice Gradskog poglavarstva koja je jednoglasno prihvatila zaključak o odobrenju pozajmice, a kako dospijećem zajam nije vraćen nastupila je šteta za Grad Veliku Goricu.

Istovremeno je Uskok također odbacio kaznenu prijavu, ali protiv aktualnog gradonačelnika Velike Gorice HDZ-ovca Dražena Barišića. Njega je klub vijećnika SDP-a prijavio jer je navodno kao gradonačelnik Grada Velike Gorice aktivirao zadužnicu, koju je TVG d.o.o. dalo kao sredstvo osiguranja u svezi Ugovora o zajmu kojim je Grad Velika Gorica pozajmio sredstva i time blokirao račun tog Društva, a sve to radi ostvarivanja svog projekta Televizije i osiguravanja medijskog monopola društvima koja su bila u njegovom suvlasništvu i u kojima je bio direktor.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika