Objavljeno u Nacionalu br. 765, 2010-07-13

Autor: Plamenko Cvitić

POZADINA KADROVSKIH PROMJENA NA HRT-u

Anja Šovagović spriječila da Milić postane direktor programa HTV-a

Nitko pouzdano ne zna kako je dalje tekao sastanak, niti je li se Mislav Stipić sam dosjetio da umjesto Milića predloži Hloverku Novak-Srzić ili je to učinio na nečiju sugestiju

ANJA ŠOVAGOVIĆ-DESPOT nije željela glasovati za Milića pa on nije mogao dobiti dovoljno glasova za imenovanje u Programskom vijeću HRT-aANJA ŠOVAGOVIĆ-DESPOT nije željela glasovati za Milića pa on nije mogao dobiti dovoljno glasova za imenovanje u Programskom vijeću HRT-aOdlukom da neće dati svoj glas Goranu Miliću, članica Programskog vijeća HRT-a Anja Šovagović-Despot poremetila je planove da on dođe na mjesto direktora programa HTVa. Umjesto njega, rukovodstvo HRT-a prošlog je tjedna, u noći s utorka na srijedu, moralo na brzinu smisliti koji bi kandidat mogao dobiti potrebnih šest glasova. Samo nekoliko sati prije sjednice Programskog vijeća izbor je pao na Hloverku Novak-Srzić koja je naposljetku i imenovana za privremenu direktoricu programa HTV-a.

Premda su odmah po njezinu imenovanju mnogi smatrali da je do toga došlo uz pristanak ili utjecaj hrvatske premijerke Jadranke Kosor, premijerka je to brzo demantirala, rekavši da je i sama bila iznenađena takvom odlukom. Iz nekoliko izvora Nacionalu je potvrđeno da premijerka doista nije imala pojma da će Programsko vijeće HRT-a imenovati Hloverku Novak-Srzić direktoricom programa HTV-a jer je ona postala kandidat samo nekoliko sati prije glasovanja, odnosno u trenutku kad je postalo jasno da Goran Milić neće moći prikupiti potrebnih šest glasova u Programskom vijeću. Drugim riječima, Hloverkino imenovanje bilo je stvarno neočekivano i doista se dogodilo preko noći, a ključnu ulogu u takvom razvoju događanja imala je glumica Anja Šovagović-Despot.

Nekoliko dana prije sjednice Programskog vijeća u medije je procurila informacija da bi za direktora programa mogao biti imenovan Goran Milić, trenutačni urednik nedjeljnog Dnevnika HTV-a. Dodatnu potvrdu takvog plana davao je i sam Milić, koji javno nije demantirao tu mogućnost. U utorak, 6. srpnja, uvečer u uredu v. d. ravnatelja HTV-a Mislava Stipića održavao se misteriozni sastanak na kojem su sudjelovali Goran Milić, Mario Sedmak i Branko Uvodić a navodno se razgovaralo o tome kako do kraja provesti plan da Milić postane v. d. direktora programa. Kako ističu Nacionalovi izvori, Milić je te večeri toliko bio siguran u svoje imenovanje da je navodno čak telefonom nazivao prijatelje i kolege s HTV-a i najavljivao im da će u sljedećem razdoblju od njih očekivati suradnju.

Ipak, aktere sastanka u jednom je trenutku uznemirila vijest da je članica Programskog vijeća Anja Šovagović-Despot dala do znanja da Miliću neće dati svoj glas, što je značilo da će cijeli plan propasti jer bez njezina glasa Milić nikako ne bi mogao dobiti dovoljno glasova za imenovanje. Nitko pouzdano ne zna kako je dalje tekao sastanak, niti je li se Mislav Stipić sam dosjetio da umjesto Milića predloži Hloverku Novak-Srzić ili je to učinio na nečiju sugestiju. Goran Milić nije se pretjerano protivio novom razvoju događaja jer , kako neki kažu, on zapravo i nije imao jaku želju dobiti novu, zahtjevniju funkciju.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
28/2/08

lepiaf, 13.07.10. 09:55

to je bas zanimljiv razvoj dogadjaja, od pjevanja lili marlen do odlucivanja o stolicama na htv-u.....


registracija
9/5/10

lolobrigita, 13.07.10. 12:37

Ako je ovo istina,onda Anja idi u materinu.


registracija
15/11/06

rimaz, 13.07.10. 13:16

Šovagovićka jedino na ovakav način može doći na stranice tiska. Puca od "poštenja" i narcisoidnosti.Šteta što još uvijek nosi prezime jednog od najvećih hrvatskih glumaca.


registracija
14/11/07

laufer, 13.07.10. 21:26

Važno je biti "čimbenik" - u svojim očima.
Kad je već drugi ne doživljavaju tako.


registracija
4/12/09

Timeless, 15.07.10. 08:01

Ajde ,ajde ,ona je poznati desničar oduvijek...toliko o nepristranom mediju , Hloverka , Anja i td.sjede u viječu HRT-a .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika