13.07.2010. / 18:57

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Sud traži ispravak optužnice za 'vlak smrti': Riječ je o kaznenom djelu počinjenom iz nehaja

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda zaključilo je da je po činjeničnom opisu prije riječ o kaznenom djelu počinjenom iz nehaja, za što je mjerodavan niži sud, a i predviđena manja zatvorska kazna

Izvanraspravno vijeće splitskoga Županijskog suda vratilo je Županijskome državnom odvjetištvu optužnicu za prošlogodišnju željezničku nesreću u Rudinama uz obrazloženje da je po činjeničnom opisu riječ o kaznenom djelu počinjenom iz nehaja, doznaje se danas u splitskome ŽDO-u.

ŽDO je 13. travnja na Županijskome sudu podigao optužnicu protiv pet osoba okrivljenih da su počinile teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti s neizravnom namjerom, zbog čega je lani 24. srpnja u željezničkoj nesreći u Rudinama poginulo šest osoba, a 55 ih je ozlijeđeno, među kojima više njih teško, te je počinjena višemilijunska šteta. Optužnica je teretila bivšeg direktora HŽ-a Ivana Medaka, direktora tvrtke "Intrade" Ivana Tomaškovića, savjetnika u toj tvrtki Jozu Bazinu, šefa protupožarne zaštite HŽ-a u Splitu Dragu Rogulja i vatrogasca DVD-a Branka Tišljara.

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda zaključilo je da je po činjeničnom opisu prije riječ o kaznenom djelu počinjenom iz nehaja, za što je mjerodavan niži sud, a i predviđena manja zatvorska kazna. Po zaključku Županijskoga suda, dvojbeno je stajalište tužiteljstva da su optuženici bili svjesni da će retardant uzrokovati prokliznuće vlaka i tešku željezničku nesreću.

Kod kaznenog djela s umišljajem zapriječena je kazna od tri do dvanaest godina zatvora, dok pri blažoj kvalifikaciji postoji mogućnost uvjetne kazne.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 13.07.10. 22:24

E gospodo suci, da ste vi bili u tom vlaku baš me zanima ko bi tada bil kriv i za kaj bi bil kriv?
Još malo i budete tvrdili kak su za pogibju tih šestero ljudi krivi oni sami i to zato kaj su uopće bili u tom vlaku - da nisu bili u tom vlaku (mogli su recimo na magarcima putovati u Split) sigurno be bi poginuli!
Suci su rak rana ove države - definitivno i to od trenutka kad su si izborili nedodirljivost i nezamjenjivost.
Fuuuuujjj!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika