14.07.2010. / 11:58

Autor: Nacionalova redakcija

Uskok podigao optužnicu protiv člana Predsjedništva HSS-a Ivana Kolara

Optužnicom se Kolar tereti da je kao načelnik općine Molves s Radićem i Tošom, tijekom 2007. i 2008. godine, dogovorio poduzimanje radnji i sklapanje pravnih poslova kako bi trgovačkom društvu Jata pribavili protupravnu imovinsku korist

Ivan KolarIvan KolarUSKOK je na svojim stranicama objavio kako je nakon provedene istrage podigao optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv trojice hrvatskih državljana i to: Bivšeg načelnika općine Molve i člana Predsjedništva HSS-a Ivana Kolara zbog počinjenja kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti, optužnice su podignute i protiv vlasnika bjelovarske građevinske tvrtke Jata Anđelka Toša i direktora te tvrtke Željka Radića.

Optužnicom se Kolar tereti da je kao načelnik općine Molves s Radićem i Tošom, tijekom 2007. i 2008. godine, dogovorio poduzimanje radnji i sklapanje pravnih poslova kako bi trgovačkom društvu Jata pribavili protupravnu imovinsku korist.

Trojica okrivljenika su, koristeći poslovni odnos općine Molve i trgovačkog društva koje je izvodilo građevinske radove, u više navrata sklapali različite pravne poslove znajući da za to nema stvarnih pravnih osnova. Na opisani način su trgovačkom društvu pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 5.612.321,90 kuna a za koji iznos su oštetili općinu Molve.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika